Eva Rydén imponerande sopran född 1965

Eva Rydén imponerande sopran född 1965 Eva Rydén svensk sopran utbildad på Mozarteum

Eva Rydén, född i Malmö, uppvuxen i Skanör-Falsterbo. Utbildad vid Universitetet Mozarteum i Salzburg (Österrike) (Musikhögskolan och Operahögskolan) med Magister Artium Diplom, för Prof. Rudolf Knoll och Prof. Horiana Branisteanu och under många år privat för operasångerskan Karin Mang-Habashi, flertalet master klasser, därtill har hon haft Birgit Nilsson som mentor.

Eva Rydén imponerande sopran född 1965

Eva Rydén debuterade vid Bayreuther Festspiele (Tyskland) som Helmwige i Wagners Valkyrian tillsammans med namn som Plácido Domingo och Maestro Sinopoli. Eva har även varit solist vid Probaltica Festival i Polen, Mikaeli Festivalen, Theatre Mancinelli i Italien, Morianska teatern, Lunds Stadsteater, Den Ny Opera i Esbjerg, Danmark, Skånska Operan.
Eva är en ofta anlitad konsertsångerska i olika sammanhang och har konserterat på flera ställen i Europa. Hon har medverkat i såväl utländsk Radio och TV som i svensk och har erhållit det stora sångpriset Gianna Szel med motiveringen -”För den bästa och för den vackraste rösten”.
Eva har under senare tid bland annat haft stor framgång med en gedigen minneskonsert för Birgit Nilsson ”ur Birgit Nilssons repertoar”. Eva är sedan i våras ny medlem i EUStars och debuterar här som Floria Tosca.

Bayreuther Festspiele

Debut i Bayreuth 2000

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Figaros bröllop Marcellina Skånska Operan 10.2.2008
Tosca Tosca S:t Nicolai-kyrkan i Trelleborg 31.7.2012

läs mer

Operalogg