Folkoperan och Uppsala stadsteater ger Mozarts Trollflöjten 2025

Folkoperan

Våren 2025 blir det premiär för Mozarts omåttligt populära opera Trollflöjten, ett sagospel om kampen mellan generationer och om att bli vuxen i en grym värld. För regi och scenografi står Stéphane Braunschweig och på scenen möts operasångare och skådespelare. Premiär på Folkoperan 19 februari och på Uppsala stadsteater 2 maj, 2025. Biljetter släpps senare i vår.

Folkoperan och Uppsala stadsteater ger Mozarts Trollflöjten 2025

Stéphane Braunschweig är en av Europas mest eftertraktade regissörer för opera och teater. Han är konstnärlig chef för Théatre L’Odéon i Paris och har haft regiuppdrag på teatrar som Piccolo Teatro i Milano, Residenztheater i München, Comédie-Française och många flera. För den svenska publiken är han bekant som regissör till Arne Lygres Tid för glädje på Dramaten och till Norma på Göteborgsoperan.

Folkoperan och Uppsala stadsteater samarbetade för första gången 2022 med Mozarts Così fan tutte som blev en stor framgång.

Vi vill att våra operaföreställningar ska nå en så stor publik som möjligt. Genom det fantastiska samarbetet med Uppsala stadsteater kan vi spela en längre period och nå en större publik även utanför Stockholm, säger Tobias Theorell, konstnärlig chef Folkoperan.

Det är så roligt att ännu en gång kunna bjuda Uppsala-publiken på en stor operaupplevelse. Folkoperan är unik i sitt slag och samarbetet är mycket givande för båda teaterhusen, säger Petra Brylander, vd och teaterchef Uppsala stadsteater.

Trollflöjten har premiär på Folkoperan den 19 februari och nypremiär på Uppsala stadsteater den 2 maj, 2025. Biljetterna släpps under våren 2024.

Casting pågår och meddelas vid biljettsläpp.

Folkoperan är Folkets opera och Södermalms mest högljudda granne sedan 1976. Innanför dörrarna lever vår vackra och viktiga konstform och vi ger oss hän med nytt, gammalt och eget, på vårt eget sätt. Vi håller operans hantverk lika högt som vårt konstnärliga mod och vi litar på dramat, konsten och vår publik. Folkoperan är en regional institutionsteater som ägs av Stiftelsen Folkoperan och är organiserad som ett aktiebolag.

Uppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar. Petra Brylander är vd och teaterchef sedan 2016.

LÄS MER

stadsteater

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner