Frida Johansson sopran

Frida Johansson sopran

Frida Johansson, den åländska sopranen är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm.Vid sidan av sina studier medverkade hon i ett flertal uppsättningar, bl a som Papagena i Trollflöjten vid Confidencen i Stockholm och Despina i Cosi fan Tutte på Drottningsholms slottsteater, sommaren 2011.

Frida Johansson sopran

Hon har även gjort roller som bl.a Maria i West Side story på Norrlandsoperan och på operan i Kristiansand i Norge, Julie i J. Bendas Romeo und Julie på Vadstena Akademien, Belinda i Dido & Aeneas och Magnolia i Showboat samt var en av solisterna i den nyskrivna operan Näsflöjten där hon gjorde inte mindre än nio olika roller.

Frida Johansson var en av de medverkande i den finska tv-dokumentärserien ”Mästersångarna”.

Hon har tilldelats bl.a Anders Walls Confidencen-stipendium 2011, Caj Ehrstedts pris 2011, Vadstena Akademiens Vänförenings stipendium 2010 och Martin Öhman-stipendiet 2008.

Hon har varit anställd på Den Norske Opera & Ballett säsongen 2011/2012 där hon bl a sjöng i Peter Grimes och varit på turné till Ryssland och Nyslott och Savonlinna operafestival. 2014 återvände hon till Savonlinna och gestaltade även där Papagena i deras legendariska 40-åriga uppsättning.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Romeo och Julia Julia Bröllopssalen i Vadstena 8.7.2010
Cosi fan tutte Despina Drottningholms slottsteater 29.5.2011
Khairos Vekkersen/Brannvarsler-fallbryder 1 Den Norske Opera & Balett 29.5.2013

 läs mer

Operalogg