Gratis konserter på Helsingborgs Konserthus 2020

Gratis konserter på Helsingborgs Konserthus Foto: Mats Bäcker

Gratis konserter på Helsingborgs Kontorshus 2020. Låt den klassiska musiken ljuda hemma i ditt vardagsrum! Från och med torsdagen 2 april livesänds vårens konserter med Helsingborgs Symfoniorkester via Konserthusets webbplats.

Gratis konserter på Helsingborgs Konserthus 2020

Vi lever i en tid där vi mer än någonsin får förhålla oss till en föränderlig omvärld. Regeringens tillfälliga beslut att förbjudit allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare innebär att Helsingborgs Symfoniorkester under en tid framöver gör uppehåll för konserter med publik i Konserthuset. Men, publiken kan fortfarande njuta av musik av högsta kvalitet, hemma i sin egen soffhörna eller favoritfåtölj. Vårens HSO-konserter kommer att livesändas via Konserthusets webbplats.

Upplev Livet där hemma

Redan idag torsdagen 2 april klockan 19.00 kan du se och höra konserten Livet när den livesänds på vår webbplats helsingborgskonserthus.se/livet. Vi bjuder på ett program med Carl Nielsen, Arnold Schönberg och Lars-Erik Larsson som framförs av en stråkensemble ur vår symfoniorkester.

Lyssna till Makten och härligheten

Det finns fortfarande möjlighet att höra den omtalade konserten Makten och härligheten – en kortopera om krisen i Svenska Akademin? Operan hade urpremiär 18 mars, men kan fortfarande upplevas via Konserthusets webbplats. Slå dig ner i favoritfåtöljen och klicka igång. Operan är textad!

Kommande livesändningar

Även konserterna som äger rum 15, 19 och 23 april kommer att sändas live! Håll utkik på vår webbplats för mer uppdaterad information.

Mer att läsa