Helena Magnusson – sopran

Helena Magnusson – sopran

Helena Magnusson har en kandidatexamen i klassisk sång från musikhögskolan i Malmö. På scen har hon deltagit i barockoperaprojekt med musik ur Alcina av G. F. Händel på Musikhögskolan i Malmö, skådespelare i dockteatern Riddare Jöns på Läckö Slott, Grilletta i Apotekaren av J.Haydn på Vadstena folkhögskola och korist i Magnus Gabriel av D Börtz på Läckö Slott.

I sommar kommer rollen som Frasquita lära Helena att dansa Tango, något hon ser fram emot väldigt. Även om favoritdansen att titta på är Lindy hop. Helenas favoritopera är Rigoletto och drömrollen Ofelia i Hamlet av A. Thomas. Hennes främsta musikaliska förebild är Mozart.

Hästar badväder och systersonen gör Helena glad. Miljöförstöring, orättvisor och motvind på cykeln gör henne arg. Helena trivs i nutid och hade inte velat byta bort den mot någon annan epok. Hennes favoritplats är Kållandsö, vid Vänern. Om Helena styrde Sverige, skulle hon jobba för en bättre miljö och mer musikundervisning i skolorna. I framtiden hoppas Helena få mer tid att bygga på sommarstugan.

Motto: Det blir vad man gör det till.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
RigolettoGiovannaSkånska Operan7.7.2012
Den lille sotarpojkenJulietMalmö Opera6.12.2012
Barberaren i SevillaBertaSkånska Operan6.7.2013
CarmenFrasquitaSkånska Operan4.7.2015

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera