Helena Magnusson sopran född 1985

Helena Magnusson sopran

Helena Magnusson sopran: hon har en kandidatexamen i klassisk sång från musikhögskolan i Malmö. På scen har hon deltagit i barockoperaprojekt med musik ur Alcina av G. F. Händel på Musikhögskolan i Malmö, skådespelare i dockteatern Riddare Jöns på Läckö Slott, Grilletta i Apotekaren av J.Haydn på Vadstena folkhögskola och korist i Magnus Gabriel av D Börtz på Läckö Slott.

Helena Magnusson svensk sopran

I sommar kommer rollen som Miss Brown att lära henne flörta och rollen som Giovanna att lära henne ta order. Favoritoperan är tursamt nog Rigoletto. Drömrollen är däremot i Hamlet, nämligen som Ofelia.

Musikalisk förebild

Musikalisk förebild är Diana Damrau.Helena blir glad av volleyboll, koloraturer och sin häst. Vintrar utan snö, när det är ostädat och att förlora gör henne arg. Om Helena hade fått välja så det är ostädat och att förlora gör henne arg. Om Helena hade fått välja så hade hon helst velat leva på 1800-talet. Favoritplatsen är på Kållandsö vid Vänern. Om Helena styrde Sverige så skulle hon arbeta för miljö- och kulturfrågor.Framtidsplanen är en ständig utveckling av sångrösten.

Musikhögskolan i Malmö

Helena Magnusson har en kandidatexamen i klassisk sång från musikhögskolan i Malmö. På scen har hon deltagit i barockoperaprojekt med musik ur Alcina av G. F. Händel på Musikhögskolan i Malmö, skådespelare i dockteatern Riddare Jöns på Läckö Slott, Grilletta i Apotekaren av J.Haydn på Vadstena folkhögskola och korist i Magnus Gabriel av D Börtz på Läckö Slott.

I sommar

I sommar kommer rollen som Frasquita lära Helena att dansa Tango, något hon ser fram emot väldigt. Även om favoritdansen att titta på är Lindy hop. Helenas favoritopera är Rigoletto och drömrollen Ofelia i Hamlet av A. Thomas. Hennes främsta musikaliska förebild är Mozart.

MOTTO! Det är bättre att ångra det man gjorde än det man aldrig gjorde.

Glädje

Hästar badväder och systersonen gör Helena glad. Miljöförstöring, orättvisor och motvind på cykeln gör henne arg. Helena trivs i nutid och hade inte velat byta bort den mot någon annan epok. Hennes favoritplats är Kållandsö, vid Vänern. Om Helena styrde Sverige, skulle hon jobba för en bättre miljö och mer musikundervisning i skolorna. I framtiden hoppas Helena få mer tid att bygga på sommarstugan.
Motto: Det blir vad man gör det till.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Rigoletto Giovanna Skånska Operan 7.7.2012
Den lille sotarpojken Juliet Malmö Opera 6.12.2012
Barberaren i Sevilla Berta Skånska Operan 6.7.2013
Carmen Frasquita Skånska Operan 4.7.2015
Drottningens juvelsmycke Operaverkstan 10.3.2016
Det går an Dalkulla Frida Läckö slottsopera 12.7.2016
Snödrottningen Prinsessan/rövare Malmö Opera 18.12.2016
Var är du Proserpin Operaverkstan 4.3.2018
Vampyren Läckö slottsopera 16.7.2018
Komedi på en bro Popelka Skånska Operan 12.4.2019
Intet får hejda premiären Operaverkstan 30.11.2019

Läs mer

Operalogg