Henrik Andersson baryton på GöteborgsOperan

Henrik Andersson baryton på GöteborgsOperan Henrik Andersson baryton på GöteborgsOperan

GöteborgsOperans Kör består av 46 sångare och är en av Sveriges tre professionella operakörer. Kören medverkar i opera, konserter, mindre ensembler och ibland även i musikaler. Ibland gör sångarna i kören även solistroller. GöteborgsOperans korister är dessutom kända för att inte bara vara goda sångare utan också goda skådespelare.Många operor sjungs på originalspråk. Så förutom ingående musikaliska studier är även språklektioner en naturlig del av arbetet. Alla medlemmar i GöteborgsOperans Kör har flerårig utbildning från musik- eller operahögskola.

Henrik Andersson baryton på GöteborgsOperan

Henrik Andersson, baryton som till vardags är anställd i GöteborgsOperans kör där han också sjunger solistpartier.Han är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och sedan 2007 anställd i  GöteborgsOperans Kör.

Debut

Han debuterade 2007 som Benoit och Alcindoro i La Bohème på Skånska Operan och 2008 sjöng han i föreställningen Here be Opera på Vadstena-Akademien.

På GöteborgsOperan har han gjort inhopp i rollen som Papageno i Trollflöjten samt sjungit Härolden i Don Carlos, Uldino i Attila (konsertant), 2:e nasaré i Salome, Uppassare i Lady Macbeth från Mzensk, Jägaren i Rusalka och senast En officer i Barberaren i Sevilla.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Don CarlosSändebudGöteborgsOperan 20.11.2010
SalomeNazareeGöteborgsOperan10.9.2011
Lady Macbeth från MzenskUppassareGöteborgsOperan4.2.2012
RusalkaJägarenGöteborgsOperan22.9.2012

Läs mer

Barytoner från hela världen