Henrik Holmberg tenor

Henrik Holmberg tenor

Henrik Holmberg är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och är sedan dess verksam som frilansande opera- och konsertsångare.

Henrik Holmberg tenor

Henrik Holmberg har tidigare gjort roller som Larmare i Staden av Sven-David Sandström på Kungliga Operan Emile Zola och Joseph i Pariserliv av Offenbach på Vasan, Ferrando i Cosi fan tutte, på Opera på fortet i Karlskrona, hundmänniskan Charles Granddanois Jyckov i Ärret av Paula af Malmborg Ward vid Vadstena-Akademien,Hektor i Vildingarna av Oliver Knussen på Norrlandsoperan och Nemorino i Kärleksdrycken på Reginateatern i Stockholm där han även har medverkat i föreställningarna Classico – Spaghettiopera 8 samt Giubilare – Spaghettiopera 9.

På Folkoperan har Henrik tidigare sjungit Tisifone i Fedra och Joseph Goebbels i Zarah av Anders Nilsson och Claes Fellbom.

2008 sjöng han Kilian i Carl Maria von Webers opera Friskytten på Folkoperan och 2009 sjöng han Magdoff i Menottis Konsuln.

Han har även arbetat som regiassistent till Claes Fellbom, Nils Spangenberg och Björn Melander samt som producent vid Vadstena-Akademien.

Henrik Holmberg utsågs till Folkoperans vänners stipendiat för år 2009. Priset är på 25 000

Sommaren 2011 har han turnerat med Skånska Operans version av Giuseppe Verdi´s ”La Travtata som den unge Germont. Härnäst ska han medverka i den nyskrivna operan Evigt din Mozart av Inger Wikström på Confidencen i Stockholm

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Goya Doktor Arrietta GöteborgsOperan 26.9.2009
La Traviata Alfredo Germont Skånska Operan 9.7.2011
Carmen Don José Spagettioperan Regina  26.9.2013

Läs mer