Hulda Björk Gardarsdóttir isländsk sopran

Hulda Björk Gardarsdóttir isländsk sopran Hulda Björk - Gardarsdóttir sopran från Island

Hulda Björk Gardarsdóttir,har studerat sång vid Reykjavik Academy of Singing and Vocal Arts,Hochschule der Künste i Berlin och Royal Academy of Music i London.

Hulda Björk Gardarsdóttir isländsk sopran

Hulda Björk Gardarsdóttir gjorde sin operadebut som Susanna i Figaros bröllop på Garsington Operafestival. Hon har sedan sjungit Fiordiligi i Cosi fan tutte på Amersham Festival i London. Titelrollen i Janacek’s Jenufa vid operan i Oslo, Violetta i La Travata, Anne Trulove i Rucklarens väg,Guvernant i En sällsam historia. Micaela i Carmen och Johanna i Sweeney Todd vid Isländska Operan i Reykjavik.
Hon är aktiv romanssångerska både på Island och utomlands. Hon har sjungit oratorier med orkestrar som Icelandic Philharmonie Society, Nova Choir i Finland,Shostakovich Philharmonic i S:t Petersburg och Lutoslawski Philharmonic i Wroclaw, Polen.

Hulda Björk Gardarsdóttir har även varit med på CD-inspelningar med isländska sånger med Jonas Ingimundarson och The Valley Group.  Mendelsohns Elijah med Islandic Opera Choir och Icelandic Symphony Orchestra.
Hösten 2009 sjöng hon Anne Trulove i Rucklarens väg, på Malmö Opera – och Musikteater.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Rucklarens väg Annie Malmö Opera 19.11.2009

Läs mer