Jakob Christian Zethner baryton

Jakob Christian Zethner baryton

Uddannet som pianist og sanger med debut i ’96. Har sunget på Den Ny Opera og Aarhus Sommeropera, i England på Longborough Festival Opera og Royal Opera, Covent Garden, og i Tyskland ved Kieleroperaen. Har på DJO sunget Colline i La Boheme og senest Kuno i Jægerbruden (’07). Hans engagementer i ’07 har omfattet Zuniga i Carmen på Teater Hedeland, hvor han også har sunget i Tosca og Nabucco.

Jakob Christian Zethner baryton

DJO

Uddannelse:
Uddannet som pianist og sanger i Ungarn ved Franz Liszt Akademiet, i Danmark ved Det Jyske Musikkonservatorium og i England på The National Opera Studio.

Synger på Den Jyske Opera i sæson 13/14:
Raimondo Bidebent i Lucia di Lammermoor

Tidligere engagementer på Den Jyske Opera:
Bartolo i Figaros bryllup (’12)
Basilio i Barberen i Sevilla (’11)
Billy Jackrabbitt og José Castro i Pigen fra Vesten (’09)
Doktor Grenvil i La Traviata (’09)
Sarastro og 2. harniskklædte i Tryllefløjten (’08)
Grev Monterone i Rigoletto (07/08)
Kuno i Jægerbruden (06/07)
Colline i La Bohème (05/06)
Pistola i Falstaff (04/05)
Fyrst Gremin og Tsaretzki i Eugen Onegin (03/04)
Angelotti i Tosca (01/02)
Jeronimus/Maskarademester i Maskarade (01/02)
Vanuzzi i Die Schweigsame Frau (00/01)
Kommandant/Masetto i Don Juan (99/00)
Sarastro i Tryllefløjten (’97)
Medicus i Anatomisk Opera (97/98)

Andre engagementer 2013-14:
Han været gæstesolist på Den Norske Opera i operaerne Salome (2. soldat), Le Grand Macabre ( Schabernack) og i 2014 i Alcina (Astolfo) Derudover lavede han i 2013 Bonzo i Madame Butterfly med Opera Hedeland. Opførte Dvoraks Stabat Mater med Sønderjyllands Symfoniork, Verdis Requiem med Trondheim Symfoniorkestret, Messias med barokkanerne i Oslo samt Juleoratoriet med Aalborg Symforkester.

Kommende engagementer:
Ferrando i Troubadouren med Opera Hedeland, Ariodate i Håndels Xerxes  i Stockholm med bla a Malena Ernman, Astolfo i Alcina på Kgl Teater og Don Alfonso i Cosi fan tutte med Opera Hedeland og Don Fernando i Fidelio i Malmø og Schostakowitz 14. Symfoni med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Andre tidligere engagementer m.m.:
Jakob Christian Zethner debuterede i 1996 som Collatinus i Brittens Lucretia på Aldeburgh Festivalen i England, og har siden sunget på scener i England, Danmark og Tyskland herunder Royal Opera House, Kieleroperaen, Den Ny Opera og Den Fynske Opera.
Han har et vidtspændende repertoire og har sunget hovedpartier som Sarastro i Tryllefløjten, Jeronimus i Maskarade, Selim i Tyrken i Italien, Figaro i Figaros Bryllup, Kommandanten/Leporello i Don Juan, Colline i La Bohème, Gremin i Eugen Onegin, Der Tod i Kaiser von Atlantis, Monterone/Sparafucile i Rigoletto, Salieri i Mozart og Salieri og Hertug Frihed i den anmelderroste Konsumia af Rasmus Zwicki.

Han har desuden medvirket i koncertante opførelser af Trubaduren i Tivoli, Drot og Marsk og Elektra samt som Zuniga i Carmen på Teater Hedeland, hvor han også har sunget i Tosca og Nabucco. Han er en velfacetteret koncertsanger og hans basstemme er flittigt brugt i oratorier spændende fra Bach og Händel til Dvorak, Verdi og Mahler.
Jakob Christian Zethner kunne sæson 09/10 blandt andet opleves som Sprecher i Tryllefløjten på Opera Hedeland.

Jakob Chrisitan Zethner har senest medvirket i flere internationale opsætninger bla. Verdis La Traviata med operafestspillene i Eutin, Puccinis La Boheme med Den Nye Opera i Bergen, Haydns Skabelsen med operaen i Cagliari, og R. Strauss Salome med operaerne i Bolzano, Piacenza og Modena.

Priser og legater:
Jakob Christian Zethner har modtaget Wilhelm Hansen Legatet, Erna Hamilton Legatet og Einar Hansens Musikpris.

Läs mer