Jean-Pierre Furlan fransk tenor och Malmö-favorit

Jean-Pierre Furlan fransk tenor och Malmö-favorit

Jean-Pierre Furlan började sin bana som trumpetare efter studier vid Toulouse Konservatorium och Eccole Normale de Musique i Paris. 1985 började han studera sång för Christiane Patar, 1987 började han sjunga i franska arméns sångkör, där han snart blev solist. Under samma tid gjorde han många konserter i Paris ( Berlioz requiem, Puccinis Messa di Gloria, Florent Schmits Song of the Earth.

Jean-Pierre Furlan fransk tenor och Malmö-favorit

1993 debuterade han som Hoffmann i Hoffmanns äventyr i Salle Gaveau. En av hans första större roller var hertigen i Rigoletto på Malmö Musikteater, en roll som han även sjungit i Strasbourg. Året efter blev han Malmöpublikens favorit när han, tillsammans med Loa Falkman och Dilber, gjorde dundersuccé i Rigoletto här på Malmö Opera.I Malmö har han också gjort Pinkerton i Madama Butterfly och Edgardo i Lucia di Lammermoor och Radames i Aida.

Han har sjungit på många operahus i Europa och Nordamerika bl a har han gjort Gounods Faust på La Scala i Milano. Madame Butterfly och Berlioz Roméo och Juliette på La Fenice i Venedig. Leoncavallos La Bohème i Wexford på Irland. Lucia di Lammermoor i Strasbourg. La Traviata i Dublin. Pollione i Norma med Canadian Opera Company. Hoffmans äventyr i Philadelphia och Aida i Boston.

Han har även sjungit Carmen i Liége och Avignon. Faust och Macbeth i Toulon. Hoffmanns äventyr på Staatsoper i Hamburg. Norma i Avignon. Faust, Macbeth och Rigoletto i Toulon. Carmen i Strasbourg. Don Carlo i Boston. Hérodiade i Liège och Il Trovatore och Pajazzo i St Etienne.

Han sjunger Don Carlos i Kasper Holtens omtalade uppsättning av Verdis Don Carlos på Det Kongelige Teater i Köpenhamn hösten 2008. På repertoaren finns ledande roller i Faust, La Traviata, Macbeth, Carmen, Don Carlos, Pajazzo, Tosca, Turandot, Samson et Dalila m fl samt Massenets Le Cid som han sjöng i Zürich 2008.

2011 sjöng han Hoffmann i Hoffmanns äventyr på Malmö Opera.

Read more