Johan Weigel svensk tenor i Tyskland

Johan Weigel svensk tenor i Tyskland Erik Årman svensk tenor i Wien

Johan Weigel  är utbildad i sångsolistklassen vid Malmö Musikhögskola och har diplomutbildning i operaklassen vid Indiana University i USA. Efter utbildningen följde en sässong vid Deutsches Nationaltheater i Weimar där han sjöng Tamino i Trollföjten, Fenton i Nicolais Muntra fruarna i Windsor och Ernesto i Veracinis opera Wie es Euch gefällt.

Johan Weigel svensk tenor i Tyskland

Johan Weigel, andra roller är bl a Don Ottavio i Don Giovanni på Opera Rouen, Luciano i Mascagnis Si, titelrollen i Der Zarewitsch och Belmonte i Enleveringen ur seraljen på Wiener Volksoper, Pollione i Norma på Stadttheater Klagenfurt, Lenskij i Eugen Onegin vid Opera Festival Miskolc i Ungern och Gennaro i Lucretzia Borgia på Stadttheater Giessen.

Vid Stuttgartoperan framträdde han 2002-05 i roller som Baroncelli i Wagners Rienzi, Cassio i Otello, Narraboth i Salome, David i Mästersångarna, Pollione i Norma, Tamino i Trollflöjten,Idamante i Idomeneo och Céladon vid världspremiären av Gérard Perssons Pastorale. Bland hans senaste uppdrag var Romeo i Gounods opera Romeo och Julia på Salzburger Landestheater.

På GöteborgsOperan sjöng Johan Weigel 2006 Matteo i Richard Strauss opera Arabella. Därefter gjorde han samma roll i Zürich med Renée Flemming som Arabella och Pinkerton i Madama Butterfly med Haifa Symphony Orchestra i Israel.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Arabella Matteo GöteborgsOperan 25.11.2006
Faust Faust GöteborgsOperan 6.10.2007

Läs mer