Jonas Olofsson tenor på GöteborgsOperan – RIP

Jonas Olofsson tenor verksam utomlands och GöteborgsOperan - RIP Jonas Olofsson tenor verksam utomlands och GöteborgsOperan - RIP

Jonas Olofsson,är utbildad vid Musikhögskolan och Operahögskolan i Göteborg. Samt Internationella operastudion vid Staatsoper i Hamburg där han även gjorde flera roller. Mellan 2003-2005 sjöng Jonas på Staatsoper i Hamburg, bl a Spoletta i Puccinis ”Tosca”, Ruiz i ”Trubaduren” av Verdi samt Moser i Wagners ”Mästersångarna”.

Jonas Olofsson tenor på GöteborgsOperan – RIP

Sedan 2005 arbetar han som frilansande operasångare. Han har bl a sjungit Prästen i Riket är ditt av Jonas Forsell,Tom Rakewell i Rucklarens väg, Arrhenius och Köningsmark i Magnus Gabriel av Daniel Börtz på Läckö slottsopera. Borsa i Rigoletto på Värmlandsoperan och medverkat i en uppsättning på Berliner Kammeroper. Han har varit solist i en produktion av Carmina Burana på Kronhuset.

2006 gjorde han rollen som Louis Ironside i den nyskrivna operan ”Angels in America” av P Eötvos vid Holland festival i Amsterdam.

Numera frilansande sångare med bas i Göteborg på olika scener samt med konserter och oratoriemusik.

På Göteborgsoperan har han sjungit en av lärjungarna i Wagners Mästersångarna i Nürnberg, och  4:e juden i Richard Strauss Salome, Spoletta i Tosca, Rustighello i Lucrezia Borgia,  Squeak i Billy Budd och nu senast  Vitek i Affären Makropulos på GO.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Magnus Gabriel Arrhenius Läckö slott 1.8.2008
Mästersångarna i Nürnberg En lärjunge GöteborgsOperan 15.5.2010
Salome 4:e jude GöteborgsOperan 10.9.2011
Tosca Spoletta GöteborgsOperan 23.11.2011
Lucrezia Borgia Rustighello GöteborgsOperan 31.3.2012
Billy Budd Squeak GöteborgsOperan 14.9.2013
Notorious Emil Hupka GöteborgsOperan 14.9.2015
Affären Makropulos Vitek GöteborgsOperan 30.11.2015

 Läs mer