Kari Postma norsk lyrisk sopran

Kari Postma norsk lyrisk sopran

Kari Postma har sunget en række store roller på nogle af Europa og Skandinaviens førende scener, deriblandt som medlem af solistensemblet på Staatsoper Hamburg. Kari har i optrådt i rollen som Mimi og Musetta/La Bohème, Norina/Don Pasquale, Contessa og Susanna/Le nozze di Figaro, Zerlina og Donna Elvira/Don Giovanni, Zdenka/Arabella, Nannetta/Falstaff, Adina/L’elisir d’amore, Ännchen/Der Freischütz, Gretel/Hans och Greta og Pamina/Die Zauberflöte. Våren 2010 sjöng hon Maria i Jonas Forsells senaste opera ”Hemligheter”. 

Kari Postma norsk lyrisk sopran

Den prisbelønnede norske sopran Kari Postma kombinerer dramatisk sceneoptræden og kunstnerisk integritet med en enestående teknik. Kari er desuden en meget efterspurgt koncertsangerinde og synger med alle de store symfoniorkestre i Skandinavien. Hun har studeret på Musikakademiet i Trondheim og Oslo, og færdiggjorde sin uddannelse på Operaakademiet i 2004.

I sæsonen 15/16 synger Kari partiet som Tatjana/ EUGENE ONEGIN på Kristiansund Opera Festival og på Nordnorsk Opera med Trondhjem Symfoniorkester. Desuden skal hun synge Janacek/ KATJA KABANOWA på Den Norske Opera og Strauss/ VIER LETZTE LIEDER med Odense Symfoniorkester.

Kari Postma är född och uppvuxen i Norge. Efter avslutade studier 2004 i musik och opera i bl a Oslo och Köpenhamn har hon sjungit roller som Pamina i Trollflöjten, Susanna och Grevinnan i Figaros bröllop. Musetta och Mimi i La Bohéme, Norina i Don Pasquale och Lui i Turandot på operahusen i Oslo och Köpenhamn, Komische Oper Berlin samt på Opera Hedeland i Roskilde.

Komische Oper

Sedan 2oo7/o8 är Kari knuten till och har där gjort roller som Zdenka i Arahella,Zerlina i Don Giovanni, Adina i Kärleksdrycken, Nanetta i Falstaff, Anna i Friskytten samt Greta i Hans och Greta. Hon är även en eftersökt konsertsångare som har gjort flertalet solokonserter i Skandinavien och andra länder med musik av kompositörer som Bach, Pergolesi, Händel, Mozart och Haydn.

The Queen Sonja Competition

Kari har vunnit flera tävlingar som The Queen Sonja Competition i Oslo.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Trollflöjten Pamina Den Kongelige Opera i Köpenhamn 12.9.2003
Hemligheter Maria Malmö Opera 12.2.2011
Don Juan Donna Elvira Den Jyske Opera 22.2.2012
Figaros bröllop Grevinnan Den Jyske Opera 5.12.2012

Läs mer

Operalogg