Karl Peter Eriksson oratorie – och operasångare

Karl Peter Eriksson oratorie - och operasångare Fotograf: Per T Buhre

Karl Peter Eriksson avslutade våren 2008 sitt tredje år på Högskolan för Scen och Musik (HSM) och har tidigare studerat på Musikkonservatoriet i Falun och Teaterhögskolan i Göteborg.

Karl Peter Eriksson oratorie – och operasångare

Under studietiden har Karl Peter Eriksson hunnit med att uruppföra två operor inom skolans väggar, Meetings och Enlivider, och smakat på roller som Greven i Mozarts Figaros bröllop. Han har även medverkat som solist i diverse konserter på och utanför skolan. I maj i år sjöng han rollen som Leporello i W. A. Mozarts Don Giovanni (HSM) och till våren 2009 kunde man se honom som John Sorel i Menottis Konsuln (HSM). I december 2008 sjöng han på Artisten i Göteborg i Igor Stravinskys Rucklarens väg.
Karl Peter Eriksson sjöng i kören på Dalhallas uppsättning av W A Mozart´s Trollflöjten 2010/11,men också i Ragnarök på Wermland Opera i deras ”ringenuppsättning” 2011. Han sjunger också i många verk uppförda i olika kyrkor i Göteborgs stift.

Karl Peter Eriksson har medverkat i olika körsammanhang på GöteborgsOperan bl a i den konsertanta versionen av G Verdi´s Attila, men också som ett av de flandriska sändebuden i Verdi´s Don Carlos på GO. Våren 2013, medverkade han  i Tristan och Isolde samt i Simon Boccanegra.

Påsken 2013 sjöng Karl Peter Eriksson i Opera Vildmark´s uppsättning av William Walton´s Björnen, en roll som han tidigare har gjort med Teatermusikverket i Göteborg under 2010.

I november 2014 sjöng Karl Peter Eriksson Smirnov i  Björnen från Jukkasjärvi, en inspelning som sändes som Veckans föreställning i SVT 2.

Till våren medverkar han i GöteborgsOperans tältturné med Rigoletto till sju kommuner i Västra Götaland. Premiär i Skövde 15 april 2015.

Med Utomjordiska sjöng han Aeneas i Henry Purcell´s Dido och Aeneas i januari 2014  på Konsthallen Röda Sten i Göteborg bl a mot tenoren Leif Aruhn Solén.

Våren 2016 sjöng  han Dantes i den nyskrivna kammaroperan Akvarium på Atalante i Göteborg.

Karl Peter Eriksson debuterar som Morales  i Carmen på GöteborgsOperan 25.11.2016.

Våren 2017 medverkar han i den nyskrivna nutidsoperan Shanghai som turnerar i Västra Götaland april-maj med premiär i Skövde 7.4.2017

Kom inte hit – kammaropera på GöteborgsOperans Skövdescen 16.11.2018

Läs mer