Kärlek skonar ingen – hösten 2021

Kärlek skonar ingen - hösten 2021
84 / 100

Rollistan i musikalen ”Kärlek skonar ingen”, baserad på Håkan Hellströms låtskatt och med manus av dramatikern Mirja Unge, innehåller en rad välkända namn som gjort avtryck framför filmkameror och på landets största scener.

Kärlek skonar ingen – hösten 2021

Vi har verkligen hittat vårt dream team, säger Victoria Brattström, regissör.

”Kärlek skonar ingen”, med planerad premiär i september 2021, är ett poetiskt och skitigt drömspel som utspelar sig under ett dygn i Göteborg. Handlingen kretsar kring ett brokigt persongalleri och efter ett intensivt och lustfyllt arbete är det klart vilka som kommer att gestalta de många rollerna.

 Jag har ju haft de här figurerna inuti huvudet länge nu under arbetet med storyn och med Mirja Unges manus, där hon har byggt dialogen med utgångspunkt i Håkan Hellströms sångtexter och mejslat fram ett antal karaktärer. Och plötsligt har karaktärerna kroppsligt liv! Att hitta skådespelare, sångare och musiker till livebandet på scenen har både varit tufft och alldeles underbart. De har en otrolig bredd och begåvning och kommer in från olika håll med olika erfarenheter. Med denna starka ensemble ser vi nu fram emot att tillsammans med operakören och orkestern skapa en unik föreställning på GöteborgsOperans Stora scen som värmer och berör vår publik, säger regissör Victoria Brattström.

Musikalen har planerad urpremiär på GöteborgOperans Stora scen i september 2021 – naturligtvis om pandemiläget tillåter.

 Vi hoppas såklart att våra dörrar är öppna efter sommaren och det kommer att vara viktigare än någonsin att vi får dela gemensamma upplevelser efter så lång tid av isolering. Att i det skedet – efter allt vi gått igenom som människor – få ge publiken ”Kärlek skonar ingen”, med den här handplockade ensemblen, känns som en kärleksförklaring till staden Göteborg och alla människor som längtar efter liv, musik och mening, säger Henning Ruhe, konstnärlig chef för opera/drama.

MEDVERKANDE

 • Michalis Koutsogiannakis gör rollen som en pensionerad hamnarbetare. Michalis Koutsogiannakis slog igenom stort år 2000 i rollen som Massoud i tv-serien ”Det nya landet”, med manus av Peter Birro och Lukas Moodysson. Sedan dess har han medverkat i en lång rad hyllade teater- och filmproduktioner, bland annat i ”Millennium-trilogin”, där han spelade Dragan Armanskij. Just nu är han aktuell i den kommande norska storfilmen ”Den største forbrytelsen”.
 • Sofia Pekkarigör rollen som Fernando, en människa som måste börja om på nytt. Sofia Pekkari är född och uppvuxen i Göteborg, men sedan 2006 anställd på Dramaten i Stockholm. På Angereds Teater medverkade hon i ”The Mental States of Gothenburg”, och på TV har hon bland annat synts i Jonas Gardells ”De dagar som blommorna blommar”, i titelrollen i ”Möbelhandlarens dotter” (2006), och i huvudrollen i det internationella krimdramat ”Cold Courage” (2019).
 • Nina Zanjani gör rollen som Eva, som lever med Tommy och vandrar runt på Göteborgs gator om natten. Med rollen återvänder Nina Zanjani till Göteborg där hon tidigare arbetat på Stadsteatern. Numera en del av Dramatens fasta ensemble har Nina Zanjani även bland annat medverkat i ”My fair lady” på Stockholms stadsteater, ett flertal Hamilton-filmer, långfilmen ”Exfrun” i regi av Katja Wik, samt i Josephine Bornebuschs dramakomediserie ”Älska mig”.
 • Kristina Issa gör rollen som Amira, en överlevnadskonstnär som nyss har anlänt till Göteborg. Kristina Issa är kompositör, musiker och artist som turnerat med eget band över hela Europa. Senast aktuell i ”Nationen” på Backa Teater och tidigare har hon bland annat satt upp audiovisuella föreställningen ”Queen Zenobia” om den krigande syriska drottningen och ”Arabic Spring” om den arabiska våren och Syrien.
 • Lars Väringergör rollen som Farsan – Fernandos pappa. Lars Väringer är välkänd från en rad filmer och tv-serier, allra senast i Lisa Langseths ”Kärlek och anarki”. Under många år vid Göteborgs Stadsteater och Backa Teater har han medverkat i otaliga föreställningar. I musikalsammanhang har han tidigare gestaltat huvudrollen i Zorba i Malmö och på GöteborgsOperan har han gjort Edouardo Dindon i ”La Lage aux Folles”. 2017 gestaltade han Tevje i ”Spelman på taket” på Uppsala Stadsteater.
 • Vilhelm Blomgren gör rollen som Tommy, barndomsvän med Fernando och sambo med Eva. Vilhelm Blomgren gjorde 2019 huvudrollen i Lukas Moodyssons komediserie ”Gösta”. Samma år medverkade han i den hyllade filmen ”Midsommar”. 2016/17 spelade han Claude i ”Hair” på GöteborgsOperan. Vilhelm är en del av Karl-Petters Orkester, som 2015 och 2019 nominerades för bästa barnmusik vid Manifestgalan. Just nu spelar han in serien ”Clark ”för Netflix.
 • Vera Veljovic gör rollen som Maria, hamnarbetarens fru. Vera Veljovic är sedan 2007 fast anställd på Smålands Musik & Teater, där hon gjort många hyllade roller. Hösten 2018 gjorde hon succé som Hildy i dansmusikalen ”On the Town” och våren 2019 var hon med i det kritikerrosade undergångsdramat ”Melancholia”. Senast spelade hon den italienska filmstjärnan Anna Magnani i musikalen ”Camera”.
 • Anna-Maria Hallgarn gör rollen som Lena, Evas mamma. Anna-Maria Hallgarn är bekant för GöteborgsOperans publik efter bland annat titelrollen i ”Carmencita Rockefeller” 2013/2014, som Miss Adelaide i ”Guys & Dolls” 2009/10, och senast som änkan Corney i ”Oliver!” 2019/20. Hon har även medverkat i föreställningar på bl a Stockholms Stadsteater, Göteborgs Stadsteater, Uppsala stadsteater, Malmö Opera, Åbo svenska teater, Göta Lejon och Kajskjul 8.
 • Timo Nieminen gör rollen som Karl-Johan, en stressad stadsplanerare. Sångaren och skådespelaren Timo Nieminen har sedan 1985 medverkat i ett 90-tal produktioner på scen och framför kameran. På GöteborgsOperan har han bland annat spelat Sky Masterson i ”Guys and Dolls” och Riff Raff i The ”Rocky Horror Show”. Nyligen medverkade han i tv-serien ”Top Dog”, baserad på Jens Lapidus böcker.
 • Lisette T. Pagler gör rollen som Anna, student på Handelshögskolan. Lisette T. Pagler har i tv synts som huboten Mimi/Anita i sci-fi-serien ”Äkta människor”, i ”Gåsmamman” och nyligen i Lisa Langseths ”Kärlek och anarki”. På GöteborgsOperan har hon tidigare medverkat i bland annat ”Miss Saigon”, ”Cats” och ”My Fair Lady”. 2011 spelade hon och Måns Zelmerlöw huvudrollerna i musikalen ”Romeo och Julia” på Göta Lejon.
 • David Lundqvist, Tobias Ahlsell och Anders Wängdahl spelar Glenn, Glenn och Glenn, som rör sig runt de övriga karaktärerna och kommenterar skeendet. David Lundqvist, Tobias Ahlsell och Anders Wängdahl är solister på GöteborgsOperan och välkända för publiken efter många minnesvärda roller.

Mer information om uppsättningen här

Kärlek skonar ingen möjliggörs genom en donation från Stena A Olssons Stiftelse för forskning och kultur.

Läs mer