Katarina Giotas internationell mezzosopran

Katarina Giotas svensk internationell mezzosopran Katarina Giotas svensk internationell mezzosopran

Katarina Giotas är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och debuterade som Cherubini i ”Figaros bröllop” på Confidencen i Stockholm, en roll som hon har gjort med stor framgång även på Folkoperan och Göteborgsoperan under våren 2008. Hon har arbetat på de flesta scener i landet, bl a Folkoperan, Värmlandsoperan, Malmö Opera och Kungliga Operan.

Katarina Giotas internationell mezzosopran

Hösten 1999 debuterade Katarina Giotas på Kungliga Operan i rollen som Don Ramiro i La Finta Giardiniera. Katarina har även sjungit roller som Dorabella i Cosi fan tutte på Värmlandsoperan; Marguerite i Den röda nejlikan på Östgötateatern; Lucilla i La Scala di Sieta med European Opera Center och Malmö Opera;huvudrollen i Carmen på Parkteatern i Stocklolm;

Polly i Tolvskillingsoperan på Östgötateatern; Fenena i Nabucco på Värmlandsoperan; Lazuli i D´Etoile och Drottning Kristina i Magnus Gabriel på Läckö Slottsopera; Ma i Orfeus i underjorden och titelrollen i Fedra på Folkoperan; Fyodor i Boris Godunov, Suzukii Madama Butterfly och Amschel i Kafka på GöteborgsOperan; Tredje damen i Trollflöjten på Kungliga Operan samt Fadela i Svall i samarbete mellan Rikskonserter,

Kungliga Operan, Folkoperan och NorrlandsOperan. Hon har också deltagit i en Trettondagsaftonkonsert med Ostgöta Musiken och varit solist i Stenhammars kantat Sången i Berwaldhallen.

På Läckö Slott sågs Katarina Giotas i ”Horoskopet” av Chabrier 2004. Hon har sjungit Dorabella i ”Cosi fan tutte” på Värmlandsoperan i regi av Peter Konwitschny samt en av systrarna i Daniel Börtz opera ”Svall” på Kungliga Operan. Samarbetet med Börtz fortsätter hösten 2009 med hans nyskrivna ”Den Döves Hus” på Göteborgsoperan.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Boris Godunov Fjodor GöteborgsOperan 21.5.2005
Pariserliv Métella Malmö Opera 13.5.2009
Goya Hertiginnan av Ozuna GöteborgsOperan 26.9.2009
Trollflöjten 3:e Dam GöteborgsOperan 28.12.2009
Carmen Mercedes Kungliga operan Stockholm 24.9.2011
Riddar Blåskäggs borg Judith GöteborgsOperan 18.4.2015
Madame Butterfly Suzuki GöteborgsOperan 14.2.2016
Carmen Carmen GöteborgsOperan 27.11.2016

Läs mer