Kristina Wahlin mezzosopran

Kristina Wahlin mezzosopran

Kristina Wahlin,mezzosopran född i Hjärup, har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Royal Academy of Music i London.  

Kristina Wahlin mezzosopran

2006-2008 var Kristina Wahlin knuten till operan i Köln, där hon gjorde ledande roller som Rosina i Barberaren i Sevilla, Hans i Hans och Greta, Isabella i Italienskan i Alger och Dorabella i Cosi fan tutte och titelrollen i Händels/Julius Cesare. 2008- 2010 var Wahlin knuten till Teatro Nacional de Sao Carlos Lissabon där hon sjöng roller som Sibel i Faust, Orlofsky i Läderlappen och Cherubin i Figaros Bröllop.
Sommaren 2009 gästade Wahlin Opera Hedeland och sjöng tredje dam i Trollflöjten. Hösten samma år sjöng hon med stor framgång den ledande rollen i performancegruppen Hotel Pro Formas föreställning I morgen om et år, där premiären i Köpenhamn följdes av en världsturné.

Som konsertsångerska har Kristina Wahlin framträtt som solist med flera symfoniorkestrar och framfört musik av Bach, Mozart, Handel och Rossini. Kristina Wahlin har mottagit ett flertal priser och stipendier. Rollen som Nicklaus har hon tidigare gestaltat på operan i Köln. I våras (2012) sjöng hon Mercedes i Carmen, Blomsterflicka i Parsifal på Malmö Opera och Elettra i Malmö Opera´s konsertanta turnéversion av W A Mozart´s ”Idomeneo”

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Hoffmanns äventyr Nicklaus Malmö Opera 26/4-2010
Carmen Mercedes Malmö Opera 11/2-2012
Idomeneo Elektra Helsingborgs Stadsteater 26/5-2012
Parsifal Tredje blomsterflicka Malmö Opera  21/4-2012
Manon Rosette Malmö Opera 12/12-2013

Läs mer