Lars Johansson Brissman baryton

Lars Johansson Brissman baryton Lars Johansson Brissman aktiv konsert- och oratoriesångare - baryton

Lars Johansson Brissman studerade i sin hemstad Stockholm vid Kungliga Musikhögskolan samt Operahögskolan och debuterade i Vadstenaakademiens föreställning De blåsta rivalerna/ Kortspelarna av J Jomelli 1999. Lars är en mycket flitigt anlitad konsert- och oratoriesångare i Sverige och utomlands och han har en bred repertoar som sträcker sig från tidig musik till nyskrivna verk.

Lars Johansson Brissman baryton

Bland tidiga opera roller kan nämnas operaproduktioner vid Vadstena-akademien: Titelrollen Hertig Magnus i I Hallströms opera Hertig Magnus och sjöjungfrun. J Haydns Eldsvådan, Uruppförandet av Unander-Scharins opera Byrgitta, i rollen som Ulv som skrevs för Lars. Medverkan i uruppförandet av Unander-Scharins Hummelhonung i Kungliga Operans regi.

Debuten på Kungliga Operans stora scen inträffade 2004 då Lars sjöng Schaunard Puccinis La Bohéme. Bland senare operaproduktioner har Lars medverkat i Monteverdis L’Orfeo i rollen som Plutone på Drottningholms slottsteater samt i Monteverdis Poppeas Kröning i rollen som Liberto även det på Drottningholms slottsteater.

Folkoperan

Norskbarockoperas uppsättning av Händels Acis and Galathea i rollen som Polypheme. Vid Folkoperan har Lars medverkat i Mozarts Cosi fan tutte som Guglielmo, Donner i Wagners Rhenguldet. Barnoperan Lilla Rhenguldet som Wotan. Den Bergtagna av I Hallström i rollen som Ulf och Kark. Medverkan Lars i Folkoperans uppsättning av Den Glada Änkan i Suzanne Ostens regi i rollen som Zeta.

Lars har sjungit med dirigenter som Peter Dijkstras, Daniel Harding, Tönu Kaljuste, Joshua Riffkin, Andrew Parrot, Eric Ericsson, Mark Tatlow. Han har arbetat med Sveriges Radios symfoniorkester, Akademie fur die alte musik, Rebaroque, Drottnigholms barockenseble, Norrköpings symfoniorkester, Gävle symfoniorkester, Trondheims symfoniorkester, Bergens symfoniorkester, Oslobarock, Norsk barockorkester.

Lars har turnerat i Norge, Estland, Tyskland, Italien, Ryssland, Polen samt USA som solist och har medverkat i en rad olika tv, radio och skivinspelningar. Nyligen spelade Lars in Ståle Kleiberts Oratorium David and Bathsheba med Trondheims symfoniorkester, Tönu Kaljuste dirigent på CD, samt en liveinspelning av Bachs Johannespassion med Rebaroque, Gary Graden dirigent, som släpps hösten 2011.

I januari 2012 medverkade Lars i Piteå kammaroperas sceniska uppsättning av Bach Juloratoriet del 4-6.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Orlando PaladinoLicone/CharonDrottningholms slottsteater29.7.2012
TrollflöjtenDrottningholms slottsteater24.8.2013

Läs mer