Lona Mohr Villadsen sopran från Danmark

Efter fem års studier på Det Konglige Danska Musikkonservatorium i Köpenhamn fortsatte resan med solistutbildningen på Syddanska Musikkonservatorium samtidigt med två år på Stockholms Operastudio.

Lona Mohr Villadsen

Lona har haft rollen som Clotilde i Bellinis Norma på Teater Hedeland, Laurette i Bizets Le docteur miracle. Gontran i Chambriers Une education manquée med Den Rullande Opera och Michaéla i Carmen med Operakompaniet. På Stockholms Operastudio har Lona sjungit roller som Miss Julie i Ned Rorems utgåva av Strindbergs Fröken Julie,Donna Anna i Mozarts Don Giovanni, Musetta i Puccinis La Bohéme, Lucias vansinnesscen från Donizettis Lucia di Lammermoor och Zerbinetta i Strauss Ariodne uf Naxos. På Teater Hedeland var Lona med i operakören i Puccinis Turandot och i Bizets Carmen.

Lona har så många favoritoperor och så många kvar att upptäcka, att hon inte kan välja en enda favorit. Hennes drömroll är dock redan uppnådd i och med att hon nu sjunger Violetta. En andra drömroll är Lucia i Lucia di Lammermoor Lona inspireras av många olika saken allt ifrån andra sångare eller musiker till tillfälliga människor hon ser på gatan.

Att sjunga, att dansa och att dela upplevelser med hennes livs kärlek gör Lona glad. Saker som gör henne arg är orättvisa, likgiltighet och segregation. En tidsperiod där man hade stora klänningar passar Lona allra bäst, kanske i 1800-talet, men bara om man hade varit rik. Hennes favoritplats är hennes föräldrars hus som ligger mitt i skogen bland underbar natur på Jylland.

MOTTO; Delta fullt ut i det som presenteras i livet.

Sommaren 2019 sjunger hon Donna Elvira i Mozarts Don Giovanni på turné med Skånska Operan mellan 6 juli – 16 augusti

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
La TraviataViolettaSkånska Operan9.7.2011
Madame ButterflyMadama ButterflySkånska Operan25.7.2017
Don GiovanniDonna ElviraSkånska OperanEj sett, men plnerat

Läs mer

Web – site