Margareta Ridderstedt sopran

Margareta Ridderstedt sopran 1987

Margareta Ridderstedt blev känd för den breda operapubliken när hon gjorde titelrollen i Verdis Aida på Folkoperan säsongen 1985-86. Samma roll gestaltade hon på flera utländska scener och spelade även in en filmatiserad version som sändes i Sveriges Television. På Folkoperan gjorde hon också Micaela i Carmen och Frasquita i samma opera. Pamina i Trollflöjten samt titelrollen i Madame Butterfly.

Margareta Ridderstedt sopran

På andra scener har hon bland annat gjort Eurydike i Orfeus och Eurydike, Rosalinda i Läderlappen, Grevinnan i Figaros bröllop samt Elsa i Wagners Lohengrin.

Margareta debuterade som operaregissör i Bryssel då hon engagerades till en uppsättning av Orfeus och Eurydike, ett verk som hon sedermera regisserat även på ValdemarsviksOperan. Här har hon även regisserat Figaros bröllop och Carmen.

Margareta är en flitigt anlitad sångpedagog. Hon är även Svenska Operans konstnärliga ledare och kommer att regissera Svenska Operans nästkommande produktion Carmen med premiär i Norrköping den 28 december 2010.

läs mer