Mathias Hedegaard dansk tenor

Mathias Hedegaard dansk tenor

Uddannelse Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2004 og Operaakademiet i 2007 ved professor Kirsten Buhl Møller. Han kunne  opleves i rollen som Sellem i Stravinskijs Lastens Vej på Det Kongelige Teater i 2010 och som Bardolfo i Falstaff 2013 och 2016.

Mathias Hedegaard dansk tenor

Andre engagementer

Engagementer på Den Jyske Opera André i Snehvides Spejl (11/12) Narcissus i Narcissus og Ekko (10/11)Gastone i La Traviata (09/10)Trin i Pigen fra Vesten (09/10)

Mathias Hedegaard debuterede på Det Kongelige Teater som Gastone i La Traviata i 2006 og sang senere samme år med stor succes dobbeltrollen som Daniel/Verner i uropførelsen af Hvidtfeldt Nielsens Edens Gave på Aarhus Sommeropera. Han har siden blandt andet sunget Male Chorus i Brittens Lucretia på Takkelloftet, Acis i Händels Acis and Galatea på operaen i Innsbruck og titelrollen i Monteverdis Orfeus på Hofteatret i København.

Herudover har han optrådt som solist med landsdelsorkestrene og med blandt andet DR Radiosymfoniorkestret, Helsingborg Symfoniorkester, Concerto Copenhagen, Leipziger Kammerorchester og det anerkendte barokensemble De Nederlandse Bachvereniging i værker som Messias, Juleoratoriet, Skabelsen, Matthæuspassionen og Mozarts Requiem. Han har arbejdet med dirigenter som Adam Fischer, Andew Parrott, Lars Ulrik Mortensen, Giancarlo Andretta, Christoph Eberle og Roy Goodman.
Mathias Hedegaard er en efterspurgt liedsanger og har givet koncerter over det meste af Danmark samt i blandt andet Sverige, Skotland, Østrig – oftest akkompagneret af enten Tove Lønskov eller Søren Rastogi.

Indspilninger

Serenades and Romances med DR UnderholdningsOrkestret og Adam Fischer.
Sange af Weyse med Marie Rørbech (DaCapo).
Italian Baroque med Copenhagen Saxophone Quartet (Classico).
Medvirker desuden på DR UnderholdingsOrkestrets indspilning af Idomeneo.

Priser og legater

Mathias Hedegaard modtog Edith Allers Mindelegat i 2001, Gladsaxe Musikpris, Leonie Sonning Musikfonds Stipendiat og Aksel Schiøtz Prisen i 2006 samt Musikanmelderringens Kunstnerpris i 2007

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Rucklarens väg Sellem Den Kongelige Opera i Köpenhamn 3.3.2010
Fete Galante Abbed Lauzannes Konsertant i Tivoli Koncertsal 18.6.2012
Johannespassionen  Evangelisten Wermland Opera  3.4.2012
Apollo og Daphne  Apollo m fl  Hofteatret på Christiansborg slott 16.2. 2014
Falstaff Bardolfo Den Kongelige Opera i Köpenhamn 3.3.2016
Hamlet in Absentia  Rosenkranz Helsingör slott 2017

läs mer