Merete Sveistrup sopran från Danmark

Merete Sveistrup sopran från Danmark

Merete Sveistrup har sine rødder i det klassiske dansk/svenske operamiljø. I Sverige har hun sunget på både Kungliga Operan, Folkoperan og Confidencen,i Stockholm,  Sveriges Radiokor samt SödertäljeOperan. I Danmark har hun sunget på Den Jyske Opera, Det Kgl. Teater, Den Fynske Opera, OperaNord samt været solist med landsdelsorkestrene, Radioens UnderholdningsOrkester og Radioens Wienertrio samt ved koncerter i hele landet.

Merete Sveistrup sopran från Danmark

Merete Sveistrup har en naturlig sans for talentudvikling og har således i hver produktion været den første til at ansætte nye talenter der bagefter er blevet ’opdaget’ og/eller modtaget priser. Ved hjælp af hendes store nordiske netværk har hun sammensat kunstneriske hold der allerede fra ØresundsOperans start i 2008 har resulteret i store succeser, som også bunder i hendes sans for kvalitet, nytænkning og idérigdom når det gælder koncepter.

Dansk Musiker Forbunds Ildsjælspris 2011

Merete Sveistrup stræber konstant mod at forene de højeste kunstneriske idealer med en bred publikumsappel, samt har en evne til begavet og velfunderet nytænkning på alle niveauer fra finansiering over samarbejdspartnere til kunstneriske koncepter.

I 2011 modtog hun også Dansk Skuespillerforbunds store operalegat. Merete har desuden en projektlederuddannelse fra Winnovation.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Den djupaste platsen Råttan Öresundsoperaen 26.6.2014

Läs mer

Operalogg