Miss Saigon musikal på Malmö Opera

Miss Saigon musikal på Malmö Opera
Miss Saigon musikal på Malmö Opera

Miss Saigon musikal på Malmö Opera

Miss Saigon nästa säsongs musikal på Malmö Opera – en modern Madama Butterfly

Jesus Christ Superstar, Singin´ in the rain, Les Misérables och Evita – alla Malmö Operas musikaler har varit formidabla publik- och kritikersuccéer.

Nästa säsongs stora musikalsatsning: MISS SAIGON.

Kim och Chris, den olyckliga barflickan och soldaten som blir hennes älskare, spelas av den internationellt kända musikalstjärnan Li-Tong Hsu och Philip Jalmelid, Les Misérables-bekantingen som nu gör succé som Anatolij i Chess på GO.

Det har blivit tradition på Malmö Opera att öppna säsongen med en stor musikal för att välkomna publiken till ett nytt spelår. Det har visat sig vara ett vinnande koncept. Jesus Christ Superstar och Evita har haft en beläggning på över 100 procent. Även Les Misérables fick en beläggning på långt över 90 procent, efter några inledande föreställningar med en handfull tomma stolar.

Nu tar sig teamet från Jesus Christ Superstar och Les Misérables an nästa stora musikal, Claude-Michel Schönbergs, Alain Boublils och Richard Maltby jr:s MISS SAIGON.

Ronny Danielsson är tillbaka i registolen, Annsofi Nyberg formger kostymerna och Roger Lybeck står för koreografin när Malmö Operas stora scen förvandlas till ett krigshärjat Vietnam där en omöjlig kärlek spirar mellan en amerikansk soldat och en vietnamesisk barflicka. Berättelsen bygger på Puccinis Madama Butterfly, också den nyligen en stor Malmö Opera-succé.

Lite fakta om Miss Saigon

Urpremiär: West End, 20 sept 1989. Spelades över 4000 gånger innan den lades ner 1999.

Premiär på Broadway 11 april 1991. Spelades sedan 4092 gånger, vilket placerar den på elfte plats i Broadways marathonlista (där för övrigt Les Misérables ligger på tredje plats).

Spelades på Malmö Opera från 29 november 2002, då med Christopher Wollter som Chris, Michelle Nigalan som Kim och Patrik Martinsson som Engineer. Vernon Mound regisserade.

Sätts åter upp på West End under 2013. Auditions hölls i Manilla 19-22 november 2012.

Li-Tong Hsu, som kommer spela Kim, är en internationellt känd musikal, tv- och filmstjärna som delar sin tid mellan Shanghai och Holland. Mer info på hennes hemsida

Philip Jalmelid behöver knappast presenteras för Malmöpubliken. Han medverkade i Jesus Christ Superstar 2008 i rollen som Jakob och redan i Les Misérables tre år senare hade han en av huvudrollerna, Marius Pontmercy. I höstas vann han publikens och kritikernas hjärtan i GöteborgsOperans uppsättning av Chess.

Läs mer om uppsättningen på Malmö Operas hemsida

Related posts