Monica Einarson sopran

Monica Einarson sopran

Monica Einarson är utbildad sångpedagog vid Musikhögskolan i Göteborg. Solistdebuten ägde rum på Stora Teatern som Eliza i My Fair Lady 1991. I Stockholm har hon på Oscarsteatern medverkat i 765 föreställningar av Phantom of the Opera, varav ett 40-tal som den kvinnliga huvudrollen Christine och på Göta Lejon gjorde hon Elsa Schröder och Abbedisan i The Sound of Music samt Mrs Lynch i Grease.

Monica Einarson sopran

På GöteborgsOperan har Monica gjort Abbedissan i The Sound of Music och Mrs Andrew i Mary Poppins. På Malmö Opera har hon gjort Fruma Sarah i Spelman på Taket, Borgmästarinnan i Inte alla tjuvar kommer för att stjäla, Tosan i Träskoprinsessan, Madame Hortense i Zorba samt Elvira i Trollguld och på Slagthuset den kvinnliga huvudrollen Anna Leonowens i Kungen och jag. I Köpenhamn har hon sjungit Madame Giry i Phantom of the Opera på Det Ny Teater.
2002-2004 var hon sångcoach och rektor i TV3:s serie Fame Factory. Som sångcoach har hon även arbetat vid ett flertal teatrar och showscener i Norden. Som föreläsare i röstvård, andning och scenärvaro har Monica många uppdrag inom näringslivet.

Under våren 2011 sjöng hon rollen Fredrik i Jonas Forsells tredje beställningsopera för Malmö Opera, nämligen Hemligheter.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Träskoprinsessan Tosan Malmö Opera 16.2.2007
Trollguld Elvira Malmö Opera 19.12.2009
Hemligheter Fredrik Malmö Opera 12.2.2011

 Läs mer

Operalogg