Ole Jörgen Kristiansen norskfödd baryton

Ole Jörgen Kristiansen norskfödd baryton Ole Jörgen Kristiansen solist på Nasjonaloperaen i Oslo - baryton

Ole Jørgen Kristiansen vokste opp i Stokke i Vestfold, med skolekorps og kor i bagasjen da han som 16-åring reiste til sjøs som maskingutt. Etter hvert begynte han på musikklinja på Sandefjord Gymnas, og deretter gikk ferden mot Oslo, til Musikkonservatoriet og Statens Operahøgskole.

Ole Jörgen Kristiansen norskfödd baryton

Hans operasangerkarrière begynte i Tyskland i 1988, da han ble solist ved Städtischen Bühnen Osnabrück. Så fulgte noen år som solist ved Wuppertaler Bühnen.

I 1994 ble han fast tilknyttet solistensemblet ved Nasjonaloperaen og har siden gjort utallige ledende roller innenfor et bredt felt: Mange roller innenfor Mozart-repertoaret (Don Giovanni, Tryllefløyten og Figaros bryllup), Balstrode i Peter Grimes, Black Minister i Ligetis Le Grand macabre, Sharpless i Madama Butterfly via Verdi, Otello, Leoncavallo, Puccini og Strauss til store Wagner-roller som Kurwenal i Tristan og Isolde, Herrufer i Lohengrin, Fritz Kothner i Mestersangerne fra Nürnberg, Klingsor i Parsifal, og nå sist i en gnistrende og kritikkerrost tokning av Heinrich von Telramund i Lohengrin.

 

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Tristan och IsoldeKurwenalDNO Opera & Balett i Oslo4.3.2012
Le Grand MacabreBlack ministerDNO Opera & Balett i Oslo20.9.2013
CarmenMoralesDNO Opera & Balett i Oslo23.1.2015
LohengrinFriedrich von TelramundDNO Opera & Balett i Oslo8.3.2015

 Läs mer