Operafabriken gav julgala med operaglans

Operafabriken gav julgala med operaglans
julgala2014
Operafabriken gav julgala med operaglans

Operafabriken gav julgala med operaglans

Nu i jultider turnerar Operafabriken runt mellan sex kyrkor från Ystad i söder till Helsingborg i norr. Det är med ett digert, intressant och delvis åtminstone för mig helt okända julsånger, men det gör ju bara upplevelsen starkare att få nya sånger till livs.

Operafabriken turnerar den här julen med barytonisten Bengt Krantz som särskild gästartist. I övrigt medverkar sopranen Frida Thor Bergström tenoren Jacob Wistrand och Leena Malkki. De två förstnämnda arbetar till vardags som korister i Malmö Operakör.

Johan Reis medverkar som pianist. Utöver att svara för ackompanjemanget gav han två uppskattade solistnummer nämligen Franz Scuberts Impromptu och Liszt transkibering av Richard Wagners Liebestod från Tristan och Isolde.

Det är ju inte bara juletider utan det är också förkylningstider vilket fick till konsekvens att Bengt Krantz inte var i absoluta toppform,  men allt eftersom konserten fortsatte märkte åtminstone inte jag något av indispostion. Scarpia´s aria från andra aktens Tosca lämnade inget i övrigt att önska.

Det fanns flera höjdpunkter i konserten och som en riktig höjdpunkt räknar jag tenoren Jacob Wistrands framförande framförallt av den för mig helt ohörda Lord´s prayer signerad Albert Hay Malotte.

Sammanfattningsvis var det en omfångsrik julgala med operaglans och där jag särskilt uppskattade de kända operaariorna signerade Puccini och Strauss.

Julgalan avslutades som sig bör med ett extranummer – Gläns över sjö och strand…

Recensioner

Lars-Erik Larsson i bloggen Musik och mat

 

Related posts

One thought on “Operafabriken gav julgala med operaglans

  1. Maria Hegborn

    Hej, det var roligt att du kom och lyssnade! Måste dock påpeka att det var tenoren Jacob Wistrand som sjöng “Ave Maria”, och inte Bengt Krantz!
    Roligt att du uppskattade konserten! Hoppas att vi ses snart igen 🙂

Kommentera