Oscar Quiding baryton

Oscar Quiding baryton

Oscar är utbildad vid Kammarmusik – programmet på Mälardalens högskola och Operakandidat – programmet på Högskolan för scen och musik i Göteborg (HSM). På scenen har han gjort Magerman i En midsommarnattsdröm på Läckö slott, Des Grieux i Le portrait de Manon  och Bob i The OId Maid and the Thief på HSM. I sommar kommer han lära sig att jobba i en mindre turnerande operaensemble som spelar på flera olika typer av scener

Oscar Quiding baryton

Hans favoritopera är Don Giovanni och titelrollen är också Oscars drömroll. En förebild inom det musikaliska är Peter Mattei.Tre saker som gör honom glad är: Positiva människor god mat och löpning. Mobbning, rasism och homofobi gör Oscar förbannad.

Han fortsätter hellre att leva i nutid framför att förflyttas till någon annan epok, i nutiden kan Oscar dessutom njuta av och utöva sin favoritdans klubbtechno. Favoritplatsen i världen är överallt där havet möter land.

Om han styrde Sverige så skulle han arbeta för att alla barn skulle få samma chans att ta del av kultur i olika former I framtiden vill Oscar kunna jobba på heltid som sångare.

Motto: Man lever bara en gång.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
En midsommarnattsdrömRobert MagermanLäckö slottsopera13.7.2013
Carmen ZunigaSkånska Operan4.7.2015

   Läs mer