Robert Hyman amerikansk baryton

Robert Hyman amerikansk baryton

Sang rollen som Giorqio Germont i La Traviata (’09) på Den Jyske Opera. Han har sunget operaroller i Canada og USA, herunder med The Opera Orchestra of New York i Carnegie Hall og Grev Luna i Trubaduren i Colorado, USA. 1 DK senest også Grev Luna og Michonnet i Adriana Lecouvreur i Tivoli. Kommende engagement er Trubaduren med Denver Opera.

Robert Hyman amerikansk baryton

Født: Boston, Massachutets, USA

Tidligere engagementer på Den Jyske Opera

Grev Luna i Trubaduren (’11)
Giorgio Germont i La Traviata (’09)

Synger på Den Jyske Opera i sæson 12/13

4>Andre engagementer m.m.

Robert Hyman har sunget et utal af operaroller i USA og Canada, herunder opsætninger med The Opera Orchestra of New York på Carnegie Hall og Lincoln Center. Han fik sin debut på den europæiske operascene i 1991 i Leipzig og har siden hen kunnet opleves i både teater – og operaproduktioner i Bruxelles, Amsterdam, Hamburg og Frankfurt samt i en Mozart-trilogi for MDR-TV i Tyskland.
Han har specialiseret sig i det italienske repertoire og har blandt andet sunget partierne som Grev Luna i Trubaduren og Michonnet i Cileas Adriana Lecouvreur i Tivoli, København, Miller i Verdis Luisa Miller med Oslo Symfoniorkester under ledelse af Nello Santi, Iago i Othello i Bassano del Grappa, Grev Luna i Trieste, titelrollen i Macbeth i Bern, Athen og på Festival dei Due Mondi i Spoleto samt Baron Scarpia i Puccinis Tosca i Grækenland.

Herudover har han kunne opleves i en koncertversion af Trubaduren i København, i Pacinis Messa da Requiem på Sicilien, i Brahms Deutches Requiem og i Beethovens Missa Solemnis i Milano. På festivalen i Spoleto fik han sin debut med tysk opera i opsætningen af Zemlinskys En Florentinsk Tragedie.

Robert Hyman har hertil sunget titelrollen i Verdis Nabucco i Bern og på Xanten Festivalen i Tyskland, Marcello i Puccinis La Bohème i Leipzig, titelrollen i Rigoletto i Göteborg, Mr. Redburn i Billy Budd i Genova, Alfio i Cavalleria Rusticana i Kina og Giorgio Germont i La Traviata i Los Angeles, Madame Butterfly i Beijing, Carmen i Spanien og Hans og Grete i Tulsa samt i rollerne som Michele i Puccinis Kappen og Tonio i Leoncavallos Bajadser på festivalen Opera på Skäret i Sverige, Grev Luna i Trubaduren i Colorado og titelrollen i Rigoletto i Tulsa, USA.

Robert Hyman verkar som sångpedagog på Operahögskolan i Stockholm

läs mer