Roxettes musik blir musikal 2024 – Malmö Opera

roxette roxette_06.tif

Roxettes musik är soundtracket för generationer av människor världen över. Nu kommer den att användas i en musikal, baserad på succéförfattaren Jane Fallons roman Got you back! med planerad premiär på Malmö Opera hösten 2024. Biljetterna släpps under 2023/24.

Roxettes musik blir musikal 2024 – Malmö Opera

Duon Roxette, Marie Fredriksson och Per Gessle, är ett av världens genom tiderna mest framgångsrika popband. Låtar som Listen To Your Heart, It Must Have Been Love, The Look, Joyride med flera har toppat listor världen över. Nu kommer deras låtkatalog ligga till grund för en musikal, baserad på den engelska succéförfattaren Jane Fallons bok Got You Back! och med manus av den svenske dramatikern och regissören Klas Abrahamsson.

Per Gessle är popfenomenet som inledde sin karriär i bandet Gyllene Tider. 1986 bildade han och sångerskan och låtskrivaren Marie Fredriksson duon Roxette, som till dags dato sålt över 80 miljoner skivor.

“Min magkänsla säger mig att Roxettes låtar är perfekta för en musikal! Det är en rik katalog av sånger med välbekanta melodier och att få jobba med en sådan fantastisk historia som Jane Fallon har skrivit känns dessutom mitt i prick. Det här kommer att bli en spännande resa.”
/Per Gessle

BASERAD PÅ EN BOK AV JANE FALLON

Jane Fallon är den prisbelönta tv-producenten som blev framgångsrik författare. Fallon har skrivit elva romaner sedan debuten Getting Rid of Matthew 2007 och har sålt över en miljon böcker bara i England.

“Jag älskar musikaler, jag älskar Skandinavien och jag älskar Roxettes musik, så det är lite som om en dröm blir verklighet. Jag är så glad att vara en del av den här produktionen”, säger hon.

Dramatikern och regissören Klas Abrahamsson har skrivit flera uppmärksammade pjäser, bland andra Camping. Tillsammans med kompositören Erik Gedeon har han skrivit sångdramerna Min vän fascisten och Ingvar! En musikalisk möbelsaga.

“Det är häftig, bra musik och en viktig, allmänmänsklig intrig. Att få jobba med sådant material, det är knappt man vågar tro att det händer“

Malmö Opera är södra Sveriges största producent av musikdramatik. Carina Ostrander, tf vd, kommenterar:

”Malmö Opera har gång på gång visat att vi framgångsrikt kan iscensätta nya verk, från idé till färdigställande. Vi ser fram emot samarbetet med Per Gessle, Klas Abrahamsson och alla övriga skickliga yrkesmänniskor som behövs för att nå premiär.”

Musikalen är ett samarbete mellan Per Gessle, Nordiska Aps och Malmö Opera.

Pressphoto Per Gessle 2021. Photo by Fredrik Etoall.

LÄS MER

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner