Rufus Wainwright på Dramaten

Rufus Wainwright

Rufus Wainwright på Dramaten

I går kväll var det så dags för den efterlängtade konserten med Rufus Wainright. Jag har varit en av hans äldre fans ända sedan jag hörde honom sjunga The maker make i filmen Brokeback Mountain.

I somras höll han en bejublad konsert på Operaen i Köpenhamn, men när jag fick detta klart för mig var biljetterna för länge sedan slut. Däremot såg jag honom med sitt band på Musikhuset i Århus i november förra året.

Men igår kväll var det alltså dags att höra och se honom ensam med en flygel och två gitarrer. Och det blev en minnesrik upplevelse, ja jag tyckte t o m att han var mycket bättre utan sitt band. Den gången spelade han mest titlar från sin senaste cd-skiva Release the Stars, medan han i går kväll spelade och sjöng från sina samtliga fem cd-inspelningar. Jag lyssnade och njöt så intensivt att jag inte kunde hålla räkning på hur många låtar han sjöng, men han höll nog på i en timme och fyrtio minuter, utan uppehåll.

Personligen hade jag nog önskat att han hade lagt in en paus men också att han kunde ha sjungit några fler låtar. Jag saknade bl a Slide Show, Natasha och Imaginary love and Agnus Dei. Men man kan ju inte få allt och han gav allt även om han kom av sig några gånger. Han har ju tidigare sagt, i en intervju, att om allt stämde för honom kunde han hålla på att sjunga i timmar så slutsatsen får blir att allting inte stämde igår kväll?

Sammanfattningsvis ger jag konserten 4 av fem möjliga och det hade blivit full pott om jag hade lyckats att höra mellansnacket, men där är han tyvärr ganska slarvig och det tycker jag är synd.

Related posts

Kommentera