Sara P Annmo mezzosopran

Sara P Annmo mezzosopran

Sara P Eriksson är  född 1983 och uppvuxen i Jämtland. Hon har en bachelor-examen i klassisk sång från Institutt for Musikk i Trondheim och studerar nu sista året på Operahögskolan i Stockholm

Sara P Annmo mezzosopran

Hon har tidigare medverkat i bl.a. Nelsons Stolthet och Fördom i rollen som Charlotte på Vadstena Akademien (uruppförande), Wagners Die Walküre som Siegrune under Wermland Operas fullständiga uppförande av Nibelungens Ring.

Mozarts Trollflöjten som 2:a dam på Steinvikholmen Musikkteater samt Estrad Norr och 2:a pojke vid Musikkteatret i Trondheim, Sour Infermiera i Sour Angelica – Puccini vid MiT, Amahl i Menottis Amahl and the Night Visitors MiT, Rosalia och A Girl i West Side Story under Operafestukene i Kristiansund, Zefka i Diary of one who Vanished – Janacek.

Huvudroller i två nyskrivna barnoperor (uruppförande) samt huvudroller i Må korsets tre slå rot samt En krans av gull av O.J. Overöye framförda i Nidarosdomen i Trondheim.

Hela roller på Operahögskolan innefattar Elle i La voix humaine av Poulenc, Wellgunde i Das Rheingold samt utdrag som Charlotte i Werther, Judith i Hertzog Blaubart’s Burg – Bartók, Dorabella i Cosi fan tutte, Annius i La Clemenza di Tito samt titelrollen i Carmen.

Sara är utbildad vid Trondheims Musikkonservatorium och Framnäs Folkhögskola och tog examen vid Operahögskolan i Stockholm 2012.

Sara har medverkat i bl.a. Trollflöjten som andra dam och andra pojke, Sour Infermiera i Puccinis Sour Angelica,Amahl i Menottis Amahl and the Night Visitors, Rosalia och A Girl i West Side Story under Operafestukene i Kristiansund och Zefka i Diary of one who Vanished av Janacek.

Huvudroller i flertalet nyskrivna operor O.J. Overoye. På Operahögskolan har hon sjungit Dorabella i Cosi fan tutte, Annius i La Clemenza di Tito, Charlotte i Werther och titelrollen i Carmen.

Hon är flitigt anlitad om konsertsångare och har bl.a. sjungit Mozarts Requiem med Sveriges Radios Symfoniorkester och varit solist med Trondheims- och Skellefteås symfoniorkester.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Valkyrian Siegrune Wermland Opera 20.4.2011
Valkyrian Siegrune Wermland Opera 15.6.2011
Stolthet och fördom Charlotte Vadstena-Akademien 23.7.2011
Jason och Medea Medea Drottningholms slottsteater 27.5.2012

Läs mer