Sett och hört under jul-och nyårshelgen 2021

Sett och hört under jul-och nyårshelgen 2021 Don Carlos av Verdi Folkoperan 2021 Regi: Tobias Theorell Scenografi och kostym: Magdalena Åberg Fotograf: Sören Vilks

Det har blivit mycket att se och uppleva med hjälp av datorn hemma i favoritfåtöljen sista veckan i december och första veckan av 2022 och här följer mina tips som du kan ta del av om du så önskar.

Sett och hört under jul- och nyårshelgen 2021

Operan Play

På Operan Play hann jag uppleva Anders Walls Stiftelse Jubileumsgala från Kungliga Operan i Stockholm. Det var en mycket fin upplevelse som tyvärr inte ligger kvar på Operans digitala kanal, Operan Play. Dessutom missa inte tillfället att få uppleva Tjajkovsskijs sista opera, Jolanta, nu när du ändå är inne på Operan Play.

SVT PLAY

På juldagen fick jag så äntligen uppleva Don Carlos från Folkoperan på SVT Play. Det blev en något annorlunda upplevelse särskilt i förhållande till att lyssna på föreställningen i P 2 som jag mycket gärna rekommenderar vidare även om en inspelning aldrig kan erätta upplevelse direkt från Folkoperans scen..

Drottningholms slottsteater

SVT Play Mozart okända originalen

Confidencen

Venus och Adonis och Dido  och Aeneas

De Munt

Lulu från Le Monnaie/DeMunt i Bryssel upplevde jag Bergs Lulu med Barbara Hannigan i huvudrollen och den danske barytonen Bo Skovhus som Dr Schön/Jack the Ripper. Det är en mycket omtalad uppsättning som är väl värd att upplevas!

I mellandagarna upplevde jag Richard Strauss Rosenkavaljeren från Garsington Opera at Wormsley med vår egen sångstjärna som fältmarskalkinnan nämligen Miah Persson.

Nyårsafton

Nyårsafton hade jag planerat att följa nyårskonserten från Det Kongelige Teater i Köpenhamn, men den upplevelsen gick jag miste om på grund av att föreställningen endast sändes till Danmark Färöarna och Grönland! Den begränsningen gick det inte att få reda på i förväg utan här ställdes jag inför fullbordat  faktum!

Nyårsdagen

Kungliga Operans nyårsföreställning såg jag i efterhand och det blev en sedvanlig god upplevelse inte minst beroende på utmärkta insatser av tenoren  Joel Annmo och Miriam Treichl.

Nyårskonserten från Wien

Nyårsdagen skulle jag se Nyårskonserten från Wien, men det skedde ett par dag senare med hjälp av en inspelning på Youtube.Om du är intresserad av att tillhöra publiken vid nästa års nyårskonsert måste du redan nu anmäla ditt intresse för att ha möjlighet att vara där 2023. Läs mer om hur du skall göra genom att läsa länken  Biljetter till nyårskonserten 2023. längst ner på sidan.

Trettondagskonserten

Helgerna avslutades med den traditionella Trettondagskonserten från Berwaldhallen med Hanna Husáhr och Daniel Johansson som hoppade in för Michael Weinius!

Läs mer

Operalogg