Susanne Elmark sopran

Susanne Elmark sopran

Susanne Elmark, sopran, uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Debuterede som Adele i Flagermusen på Det Ny Teater 1994 og året efter i udlandet som Zerbinetta i Richard Strauss’ Ariadne på Naxos i Berlin, hvilket blev begynnelen til en omfattende karriere i ind- og udland. På Det Kongelige Teater har hun sunget Zerlina i Mozarts Don Juan, Euridice i Philip Glass’ Orphée og Nattens Dronning i Mozarts Trylleflojten

Susanne Elmark sopran

Susanne Elmark har medvirket i utallige produktioner som bl.a. Valencienne i Lehars Den glade enke, Dublin; Adina i Donizettis Elskovsdrikken, Tokyo; Gilda i Verdis Rigoletto, Braunschweig. På Malmö Operaen har hun sunget Oscar i Verdis Maskeballet og et af operalitteraturens höjestliggende partier: Fruen i Schnittkes usacdvanligt kraevende opera Livet med en idiot. To roller som hun for nyligt fik Malmö Operaens publikumspris for. Hun er hyppig gaest hos samtlige landsdelsorkestre som koncert- og oratoriesolist. Paul McCreesh og Adam Fischer.
Susanne Elmark kan höres på flere CD-indspilninger, bl.a. som Celia i Mozarts Lucio Silla. Den rollen sung hon på Det Kongelige Teater i saesonen 2007/2008.

Koloratursopran

Susanne Elmark, dansk koloratursopran, med utbildning från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Köpenhamn har sjungit Nattens drottning i flera produktioner, bl a på Deutsche Oper Berlin, Stuttgart, Frankfurt,och operan i Tel Aviv. Zerbinetta i ARIADNE PÅ NAXOS är en annan av hennes huvudpartier, som hon bl.a sjungit två säsonger på Bayerische Staatsoper i München och nu senast på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Den Norske Opera i Oslo.

Konsertsolist

Som konsertsolist har hon sjungit sopranpartier somm Bergs LULU-SUITE, Pergolesis STABAT MATER och Mozarts EXULTATE JUBILATE med Oslofilharmonien, Gevandhaus zu Leipzig och med S:t Petersburg Philharmoni.Hon har sjungit Adina i KÄRLEKSDRYCKEN i Tokyo, Valencienne i DEN GLADA ÄNKAN i Dublin, Gilda i RIGOLETTO i Braunschweig, Fiakermilli i ARABELLA,Frankfurt,och nyligen haft en lysande debut i titelrollen i Bergs LULU på Teatro Real i Madrid.Även 2009 framförde hon rollen som Nattens drottning i Dalhallas uppsättning av TROLLFLÖJTEN.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Ariadne på Naxos Zerbinetta Malmö Opera 25.1.2003
Trollflöjten Nattens drottning Den Kongelige Opera i Köpenhamn 12.9.2003
Livet med en idiot Frun Malmö Opera 30.11.2004
Maskeradbalen Amelia Malmö Opera 15.2.2006
Lucio Silla Celia Den Kongelieg Opera i Köpenhamn 15.1.2008
Ariadne på Naxos Zerbinetta Den Kongelige Opera i Köpenhamn 24.11.2009
Il trittico Nella Den Kongelige Opera i Köpenhamn 18.3.2013
Ariadne på Naxos Zerbinetta Nasjonaloperaen i Oslo 21.4.2013

läs mer

Operalogg