Turandot på Göteborgsoperan

Turandot på Göteborgsoperan
Turandot på Göteborgsoperan

Turandot på Göteborgsoperan

I går kväll bevistade jag premiären på Turandot på Göteborgsoperan. Vilken föreställning.Den bästa Turandot jag har sett överhuvudtaget. Och bara det senaste året har jag hunnit med flera föreställningar både på Det kongelige teater i Köpenhamn,Dalhalla och Malmöoperans uppsättning. Och Norrlandsoperans version som jag såg på TV.

I den här föreställningen kunde jag inte se eller höra något som jag beskriva som dåligt, tvärtom. Regissörens idé om att låta Giacomo Puccini vara med i operan betraktar jag som ett snilledrag. Orkestern som egentligen alltid är bra var om möjligt ännu bättre igår. Kanske tack vare dirigenter Christian Badea? Orkestern tackade honom också med en orkesterfanfar. Det är inte ofta man hör det, men nu har jag varit med om detta två gånger på två dagar. Verkligen en upplevelse! Har du vägarna förbi Göteborg passa på och se Turandot!

Läs synopsis/handling här

Produktionsteam

|Dirigent: Christian Badea|Regissör: Vladimír Morávek|Scenografi: Martin Chocholousek|Kostym: Sylva Zimula Hanáková|Ljusdesign:Torkel Blomkvist|Koreografi: Harri Heikkinen|

Medverkande

Turandot,prinsessa sopran Turid Karlsen
Althoum,kejsare av Kina tenor Sten Pernmyr
Timur,tatarernas avsatte kung bas Mats Almgren
Calaf,Timurs son tenor Tomas Lind
Liù,en ung slavinna sopran Ann- Marie Backlund
Ping,kejserlig kansler baryton Thomas Lander
Pang,kejserlig marskalk tenor Iwar Bergkwist
Pong,kejserlig marskalk tenor Glenn Kjellberg
En mandarin  bas Peter Loguin
Prinsen av Persien Harald Tjelle
En sopran Liselott Johansson
En sopran Zorka Hunjak
Maestro Torgny Sporsén

Related posts

One thought on “Turandot på Göteborgsoperan

  1. Jag är rejält avundsjuk på dig för att du sett denna! 😉 Jag var där men fick inte tag på biljetter.

Kommentera