Victoria Nava sopran från Italien

Victoria Nava sopran från Italien

Den italiensk/britiske sopran Victoria Nava er opvokset i Trondheim og er efter mange år udenlands nu bosat i Bergen. I 2003 fik hun sin professionelle operadebut i rollen som Mimi i La Bohème i Cesena, Italien. I perioden 2003-05 var hun tilknyttet det prestigefyldte Vilar Young Artist Programme ved Royal Opera House, Covent Garden i London.

Victoria Nava sopran från Italien

Uddannelse:

Konservatoriet i Pesaro i Italien og Operaakademiet
Synger på Den Jyske Opera i sæson 12/13: Titelrollen i Tosca
Tidligere engagementer på Den Jyske Opera: Titelrollen i Manon Lescaut (’10) Santuzza i Cavalleria rusticana (05/06)

Andre engagementer m.m.

Den italiensk/britiske sopran Victoria Nava er opvokset i Trondheim og er efter mange år udenlands nu bosat i Bergen. I 2003 fik hun sin professionelle operadebut i rollen som Mimi i La Bohème i Cesena, Italien. I perioden 2003-05 var hun tilknyttet det prestigefyldte Vilar Young Artist Programme ved Royal Opera House, Covent Garden i London. Her debuterede hun som Sacerdotessa i Aida og har desuden sunget partierne som en kvindelig fange i Sjostakovitjs Katerina Ismailova, kvindekoret i Brittens Lucretia, Antonia i Hoffmanns eventyr, Ellen i Peter Grimes, Yvette i Puccinis La rondine , 1. Dame i Tryllefløjten, Katerina i Martinus The Greek Passion, Marguerite i Faust, Freia i Rhinguldet , Liù i Turandot og Desdemona i Otello.

Hun har sidenhen sunget rollerne som Tosca på Oscarsborg Operaen, Santuzza i Cavalleria Rusticana på Musikkteatret i Trondheim, Elisabetta i Don Carlos på Royal Opera House, Covent Garden og Den Norske Opera samt i Freiburg.

Victoria Nava har desuden en omfattende koncertvirksomhed og har blandt andet kunne opleves i Verdis Requiem med Trondheim Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester, i Strauss 4 letzte lieder med Kristiansand Symfoniorkester samt i Beethovens 9. symfoni med Bergen Filharmoniske Orkester.

Hun har desuden sunget med flere af de vigtigste orkestre i Skandinavien, med City of Birmingham Symphony Orchestra, State Academy Symphony Orchestra of Russia og Russian Philharmonia i Moskva.

Blandt hendes seneste engagementer kan nævnes titelrollen i Aida på Oscarsborg Operaen. I februar 2011 kunne hun opleves i rollen som Antonia i Hoffmanns eventyr på Den Ny Opera i Bergen i en coproduktion med Bergen Filharmoniske Orkester.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Manon Lescaut Manon Lescaut Den Jyske Opera/Gamle Scene

Läs mer

Operalogg