Ylva Kihlberg ny dramaturg på Malmö Opera 2022

fredrik österling

Regissören och producenten Ylva Kihlberg är ny chef för Malmö Operas dramaturgiat. Hon efterträder Elisabeth Linton, som fått ny tjänst som chef på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Ylva Kihlberg ny dramaturg på Malmö Opera 2022

Hon utbildade sig till operasångerska på Operahögskolan i Stockholm 1994-98 och arbetade därefter som solist på Kungliga Operan 1997-98, på Det Kongelige Teater i Köpenhamn 2000-2016 samt som frilansande solist i bland annat USA, England, Skottland, Italien, Israel, Schweiz, Island och Tyskland.

2017 avslutade hon sin karriär som operasångerska och debuterade samma år som regissör. Hon har en diplomutbildning i Konst och Kulturledarskap, en projektledarutbildning, hon har studerat musikvetenskap och konsthistoria samt är konstnärlig ledare för och grundare av sitt eget produktionsbolag.

Kihlberg har utsetts till Ridder af Dannebrogsordenen av drottning Margrethe II.

Michael Bojesen

Michael Bojesen är vd och konstnärligt ansvarig på Malmö Opera.

Hon är med sin mångåriga erfarenhet inom operans värld ett självklart val som chef för Malmö Operas dramaturgiat. Hon omtalas med respekt som operasångare och på senare år även som regissör, både i och utanför Norden.”

Michael Bojesen fotsätter:

Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Ylva Kihlberg, och tillsammans med henne och alla andra i huset skapa föreställningar på högsta konstnärliga nivå till glädje för vår stora publik.

Scenkonst och musikdramatik är min stora passion och det ska bli så otroligt roligt att få arbeta vidare med detta i ett så spännande och dynamiskt hus som Malmö Opera. Jag ser verkligen fram emot mitt nya arbete här! säger Ylva KIhlberg.

Hon tillträder sin tjänst 1 mars 2022.

Läs mer

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner