Arild Helleland – tenor

Arild Helleland - tenor Arild Helleland - tenor

Arild Helleland er utdannet ved Statens Operahøgskole, Oslo og Teater- och operahögskolan i Göteborg. Han har også studert teatervitenskap og kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Arild Helleland har gjort mer enn 70 roller på scenen, først i det lyriske faget med roller som Tamino, Ferrando, Nemorino og Lenskij. Som solist ved Den Norske Opera (1989 – 2005) har han sunget mange roller i karakterfaget, som Mime og Herodes.

Arild Helleland

For Mime mottok han både Kritikerprisen og Flagstadprisen. I den svenske filmatiseringen av Stravinskijs “The Rake´s Progress” sang han rollen som Sellem. Filmen vant Prix Italia i 1995. I årene 94 – 96 var han solist ved Deusche Oper Berlin og han har gjestet operahus i Stockholm, Göteborg, Helsinki, Brüssel, Frankfurt, Athen, Bilbao m fl. Arild Helleland har arbeidet med mange av verdens beste dirigenter og regissører. Han har holdt mange konserter i bl a New York, Minneapolis, St. Petersburg, Bucuresti og Girona, Spania. Siden 2005 har han hatt mange regi-oppdrag. Arilds og Agnes Randers-Pehrson ble kjent allerede i Opera Mobile-tiden hvor Arild bl.a sang både Tamino og Monostatos i Tryllefløyten, og Daniel i kabareten Den Gale Enke og diverse konserter.

Arild Helleland född 29 november 1949 i Ullensvang, Hardanger, är en norsk operasångare (tenor).

Helleland var elev till bland andra Christa Ludwig och Nicolai Gedda. Från 1989 var han fast anställd vid Den Norske Opera, och från 1994 vid Deutsche Oper Berlin. Han har haft framgång bland annat som Mime i Rhenguldet och Siegfried. Han tilldelades Kritikerprisen 1994/95.

Diskografi

  • 1993 – Ingvar Lidholm – Ett drömspel
  • 1993 – Edvard Fliflet Bræin – Anne Pedersdotter
  • 2002 – Barneoperaen dokkedoktoren

Filmografi

  • 1983 – Carmen
  • 1995 – Rucklarens väg

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Hoffmanns äventyr Pittinacchio Kungliga Operan Stockholm 28.2.2012

 Läs mer