Carmen på Kungliga Operan 2011

Carmen 2012 på Kungliga Operan - ännu en gång Carmen premiären på Kungliga Operan

Premiären på “Carmen” blev en sångarfest utan like, men uppsättningen hade nästan lika gärna kunnat ges konsertant

Carmen på Kungliga Operan 2011

I går kväll var det premiär på Georges Bizet´s ”Carmen” på Kungliga Operan. Detta var en spännande för att inte säga mycket hektisk upplevelse, men då menar jag inte operaupplevelsen som sådan.

Utan det handlar mer om kommunikationerna eller kanske heter det infrastrukturen. Resan upp till Stockholm gick utan större komplikationer och vi anlände t o m tre minuter före tidtabellen. Ett faktum som servicepersonalen lät ganska imponerad av.

Problemen började med att hitta hotellet som skulle ligga vid Kungens kurva vilket det tyvärr inte gjorde. Bussen stannade vid Heyron City och sedan var det till att promenera femhundra meter i den nyss avslutade bussresan, men det var ju inte helt lätt att veta.

Småningom fick jag hjälp av en vänlig person på Sats att hitta hotell ”Månen”, som alltså inte låg på månen utanpå baksidan av det nyss nämnda butikskomplexet.

Väl framme på hotellet visade det sig att ja inte kunde få tillgång till ett rum meddetsamma eftersom de inte hade hunnit städa alla rummen denna dag. Efter en vis diskussion och kanske lite övertalning fick jag så till sist tillgång till ett rum så att jag åtminstone kunde byta kläder inför kvällens operabesök.

Eftersom Operan denna säsong börjar föreställningen en halvtimme tidigare än förra säsongen, så insåg jag att jag inte skulle hinna i tid, åtminstone inte med allmänna kommunikationer,

Till sist fick jag äntligen hjälp att beställa en taxi och då var klockan i det närmaste halvsju. Då återstod bara taxiresan för fyrahundra kronor, men jag hann iahttp://www.blogger.com/img/blank.gifllafall i tid till föreställningen om än med minsta möjliga marginal.

Efter operans slut blev vi stående i tunnelbanan i Bredäng, två hållplatser från Skärholmen i mer än fyrtio minuter med påföljd att jag missade bussen tillbaka till Kungens kurva så det blev ytterligare en taxiresa, men då hade klockan redan passerat midnatt med god marginal.

Men jag skall kanske inte klaga det finns nog värre bekymmer här i världen, men inte är det roligt med dylika upplevelser,

Mer att läsa