Elsebeth Dreisig dansk sopran

Elsebeth Dreisig dansk sopran

Elsebeth Dreisig er en af Danmarks førende lyriske sopraner, og har sunget alle de store partier indenfor sit fag. Hun har til stadighed formået at udvikle sig og har senest modtaget stor anerkendelse for sin fortolkning af rollen Butterfly på Malmø Opera.

Hun har i en årrække været tilknyttet Den Jyske Opera og har haft stor succes i en lang række partier bl.a. som Ann Truelove/LASTENS VEJ, Aase/DROT OG MARSK, Pamina/DIE ZAUBERFLÖTE, Zerlina/DON GIOVANNI, Eliza Doolittle/MY FAIR LADY, Hanna Glawari/DEN GLADE ENKE, Antonia / HOFFMANN’S EVENTYR, Nannetta/FALSTAFF, Violetta/LA TRAVIATA, Mimi/LA BOHEME, Nedda/I PAGLIACCI, Grevinden/LE NOZZE DI FIGARO, Marcelline/FIDELIO, samt Illia/IDOMENEO. Senest optrådte hun i rollen som Juliette/DIE TOTE STADT – som også modtog en Reumert for Årets Opera.

På Operaen i København har Elsebeth gæstet i en lang række partier i rollen som Musetta/LA BOHEME. Og i sæsonen 2007/2008 var Elsebeth inviteret til at synge 3 partier, igen i rollen som Antonia, Musetta og Hanna Glawari/DEN GLADE ENKE. I sæsonen 2008/2009 blev Elsebeth tilbudt at synge partiet som Enke Dronning Juliane Marie/LIVLÆGENS BESØG.  Den blev uropført på Det Kongelige Teater og modtog også en Reumert som Årets Opera.

Gennem årene har Elsebeth medvirket i en række uropførsler bl.a. DON JUAN VENDER HJEM FRA KRIGEN, Wayne Siegels/LIVSTEGN og Svend Rastrup Andersens/ÅRSTIDERNE, der blandt andet blev opført på Roskilde Festival i 1998. Hun sang endvidere rollen som den polske pige Kowalski/HOUDINI DEN STORE, og senest Lars Klit/ANGELO i 2012.

Elsebeth er desuden en hyppig gæst ved alle landsdelsorkestrene, og har sunget hele det klassiske repertoire.

I sæsonen 15/16 kan Elsebeth opleves på  Operaen i København i rollen som Nella/ GIANNI SCHICCHI og på Den Jyske Opera i MADAME BUTTERFLY i titelrollen.

Elsebeth er uddannet på Det Kongelige danske Musikkonservatorium ved professor Kirsten Buhl Møller og har desuden studeret hos Ileana Cotrubas, Ingrid Bjoner, Mikael Eliasen, Jeffrey Goldberg og de seneste par år Maria Cleva.

Indspilninger:
Rollen som Rose i C.E.F. Weyses Sovedrikken med DR UnderholdningsOrkestret under ledelse af Giordano Bellincampi
Julecd’en Men det skete i de dage, 2005
Pauli i Sandagerdis Flýgur tú lógv med Jesper Brun-Jensen

Priser og legater:
Elsebeth Dreisig modtog i 1999 æreslegatet fra Dansk solistforbund af 192, og i 2011 modtog hun Pianistinde Ellen Gilbergs Rejselegat.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Idomeneo Ilia Den Kongelige Opera i Köpenhamn 15.9.2004
Kärleksdrycken Adina Den Jyske Opera 18.2.2009
Madame Butterfly Madame Butterfly Malmö Opera 6.12.2010
Madame Butterfly Cio-Cio-San DKT och guidopera 17.10.2013
Lear Cordelia Malmö Opera 27.4.2013
Il Trittico Nella Den Kongelige Opera i Köpenhamn 24.11.2015

Läs mer

Opera Hedeland om Elsebeth Dreisig

Da Capo Records om Elsebeth Dreisig

Elsebeth Dreisig hemsida

Artist Management för Elsebeth Dreisig

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera