Kabaré med fina operainslag 2019

Kabaré med fina operainslag 2019 Fotograf: Katja Tauberman

I år firar Malmö Opera sitt sjuttiofemårs jubileum. Operaverkstan firar jubileumsåret med en kabaré med titeln Inget får hejda premiären.

Kabaré med fina operainslag 2019

Föreställningen introducerades av Maria Sundqvist, konstnärlig ledare för Operaverkstan, och allt i allo Lars Fembro. Med temat: jag låtsas, alltså finns jag!

Från det att salongen öppnades vid halvsju serverades det en tjock grillad med bröd och möjlighet fanns att komplettera tilltugget med ädla drycker efter behag.

Väl på plats kunde vi njuta av musik som förde mig tillbaka till en av Europas kulturhuvudstäder som Prag eller Wien och med berörande insatser av Birgitta Smiding.

Samtidigt gick Lars Fembro runt bland caféborden och frågade om vi kände igen några av de olika porträttbilderna som prydde en del av väggarna.

Några kände vi igen men när Maria Sundqvist senare presenterade dem en och en så visade det sig att våra minnesbilder inte räckte till.

Trevligt sätt att få en historielektion i Malmö Operas historia tillsammans med intervjuer från invigningen av Malmö Stadsteater 1944.

Tack Lars Fembro som till sist redde ut alla frågor kring Malmö Stadsteater och hur det till sist blev som man inte kunde enas om 1944. Det tog typ femtio år.

Föreställningens bästa inslag blev utan tvekan den ursprungliga berättelsen bakom Shakespeares Romeo och Julia dvs historian om Thisbe och Pyramus.

Det är en fantastiskt fin upplevelse att få lyssna på en sopran, Helena Magnusson, som var i sitt esse och en bas, Nils Gustén, med en elegant och vacker stämma!

Ola Simonsson gestaltar en regissör och som med sin insats sätter pricken över i:eet, efter benäget bistånd av Maria Sundqvist.

Det blir ännu ett par föreställningar så skynda dig att säkra din biljett!

Om föreställningen

Sett föreställningen 29.11.2019

Kreativt team

Manus: Maria Sundqvist och Lars Fembro
Orkesterarrangemang: Lars Ljungberg
Scenografi & Kostym: Leif Persson
Teknikmästare: MagnusHultman
Ljus: Anna Björklund
Ljustekniker:Heida Kristin Ragnarsdottir
Ljud: Gigi Sanadiradze
Regi: Maria Sundqvist

På scenen

Birgitta Smiding
Helena Magnusson
Ola Simonsson
Nils Gustén
Sminkör: Gun Dahlskog/ Pernilla Werlin
Lejonstatister:  Ali Husein och Leonardo Secic
Kapellmästare & Marimba: Lars Ljungberg
Fiol: Hedda Heiskanen
Cello: Gerda Holmqvist
Konferencierer: Maria Sundqvist & Lars Fembro

Läs mer