Konsuln på Nääs

Konsuln på Nääs

Konsuln på Nääs

Sett föreställningen 20.7.2008

Musik och text: Gian Carlo Menotti

Det brukar bli tillfälle till några sommaroperor varje år, så även i år. Första tillfället blev när jag såg Menottis Konsuln på Opera på Nääs strax utanför Göteborg. Det är kanske inte hans bästa opera, men den hade ett aktuellt budskap, som var enkelt att översätta till dagens flyktingmottagning, med alla dess brister.Föreställningen regisserades av Anna-Lena Telander, som även hade svarat för översättningen till svenska.

Platsen för händelsen var Lekhuset på Nääs som från början förmodligen har varit en gammal gymnastiksal. Själva föreställningen började lite tveksamt men blev allt bättre och bättre ju längre tiden gick. Efter paus lyftes hela föreställningen och det blev en ganska bra upplevelse, särskilt imponerad var jag av orkestern under ledning av dirigenten Emanuel Kling.

Solisterna gjorde också bra ifrån sig även om de vart helt okända för mig.Ett särskilt hedersomnämnande till Aurora Wedell Borg som sjöng Magdas parti, men ensemblen som helhet var bra.

För en gångs skull tyckte jag också mycket om dekoren, genialisk i all sin enkelhet. Det är med spänning som jag ser fram emot nästa års uppsättning.

Produktionsteam

|Dirigent: Emanuel Kling|Regissör och översättning: Anna-Lena Telander|Scenografi: Anna Bjerhem Persson|Kostym: Anna-Lena Telander|Ljusdesign: Gunilla Bjerthin|

Medverkande

Anna Gomez: Anna Lindskog
Assan: Sten Dereman
Invandrarkvinnan: Beatrice Hagberg
John Sorel: Björn Thudén
Farmodern: Maria Andersson
Magda Sorel: Aurora Wedell Berg
Dr Kofner: Sten Dereman
Nika Magadoff: Fredrik Gustavsson
Polisagenten: Tomas Öhman
Sekreteraren: Boel Adler
Vera Boronel: Maria Drmecic

Länktips

Läs synopsis/handling här

Bo Löfvendahl om Cantiamo i SvD

Related posts

Kommentera