Vadstena-Akademien ger Fotografen – 39:e urpremiären

fotografen
86 / 100

Vadstena-Akademien ger Fotografen – urpremiär 26 juli 2024 på Vadstena Gamla Teater:Vem är jag, vem vill jag vara, vem får jag vara?Fotografen är Vadstena-Akademiens 39:e urpremiär sedan starten 1964 – så just det, vi fyller 60 år också!

Vadstena-Akademien ger Fotografen – 39:e urpremiären

Fotografen är en berättelse om kvinnliga pionjärer under 1800-talets slut och sekelskiftets början. För en kvinna med akademiska ambitioner fanns stora hinder och vissa yrkespositioner var i lag förbehållen mannen. I nya och mindre etablerade professioner fanns dock en chans till arbete.

Med på denna tidsresa är fotografen Emma, assistenten Herman och ett antal kvalificerade yrkeskvinnor som söker sig till henne för att ta sitt porträtt. En ström av öden som öppnar upp och anförtror sig.

Musik och fotografi är minnesbilder bortom orden. Fotografiet ett fruset ögonblick du kan studera i detalj. Kanske kunde denna karta över ansiktet hjälpa dig att se vem du egentligen var, särskilt i en tid då sociala regelverk formade den enskildes framtid?
Musiken är komponerad av Anna Einarsson med libretto av Magnus Florin. Patrik Sörling regisserar och Marie Rosenmir dirigerar. Kostym, mask och peruk av Linda Goncalves, ljusdesign av Kajsa-Sara Hogenlid.

Vadstena-Akademien är mycket stolta över att kunna presentera dessa framtida stjärnskott i rollerna

EMMA: Lovisa Wahlund Ferm
HERMAN: Viktor Rydén
FRIDA/Tvätterskan: Lotta Bagge
LOUISE/Karolina: Karin Blom
ELSA/Olga: Emmi Kauppinen
ROBIN: Laura del Sol Oróstica

Biljetter

Biljetter släpps den 4 april. Välkomna!

LÄS MER