Musik och möten sommarkonsert på museum 2024

sommarkonsert

Musik och Möten årets serie inleder vi med en konsert med två unga sångare och en pianist den 7 juli. Birgit var ju alltid mycket mån om just yngre sångare och instiftade ett stipendium som delas ut varje år. På Birgits födelsedag den 17 maj i år fick sopranen Matilda Sterby ta emot  250 000:- av Bengt Hall som är Stipendiestiftelsens ordförande.

Musik och möten sommarkonsert på museum 2024

Välkomna till sommarens Musik & Möten på Birgit Nilsson Museum!

7 juli – Sommarkonsert – Kine Sandtrö, Valentin Lundin, Magnus Gilijam
4 augusti – Föredrag – Elisabeth Meyer-Topsoe, Birgit; idol, lärare och vän

Kine Sandrö

Den norska sopranen Kine Sandtrö har bl.a. sjungit huvudrollen i Tosca med Skånska Operan 2022. Hon är nu knuten till Malmö Opera där hon bl.a. har sjungit i “lastbilsoperan” Det Stora Oväsendet på turné, i familjeoperan Snösystern i vintras och denna succé kommer att repriseras kommande säsong men framförallt sjöng Kine slavinnan Liu i Turandot i våras. En mycket lovande sångerska,

Valentin Lundin

Vid vår första Masterclass för Hovsångerskan Kerstin Meyer medverkade en ung tenor från Malmö. Valentin Lundin “stack ut” på alla sätt! Han utbildade sig vid Musikhögskolan i Wien och fick på uppmaning av bl.a. operachefen där även provsjunga på Stora scenen på Wiener Staatsoper!

Hans röst går åt det mer dramatiska hållet och i sommar skulle han ha sjungit Rudolfo i La Boheme på en operafestival på Sicilien men tyvärr blev detta inställt till glädje för oss.

Magnus Gilljam

För att ersätta en stor operaorkester krävs en mycket flyhänt och rutinerad pianist. Magnus Gilljam utbildade sig vid Guildhall School of Music i London och arbetade där i ca 20 år innan han kom hem till Sverige. Numera är han med en mycket bred repertoar repetitör vid Malmö Opera.

Tid: Söndagar kl. 18:30 – 20:30

Plats: Birgit Nilsson Museum, Svenstad / Båstad

Pris: 200:- , för medlemmar 175:- , inkl. kaffe & kaka i pausen.

Biljetter bokas per mail till: [email protected]
Betalning sker efter bokningsbekräftelse.

Mycket varmt välkomna!

Birgit Nilsson Sällskapet
Föredraget med Robert von Bahr 21 juli är INSTÄLLT

Läs mer

Oops! You forgot to select a pdf file.

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner